Znakovi koji otkrivaju da nešto nije uredu sa vašim zdravljem

Ovo su sam neki znakovi koji ukazuju da nešto muči vaše telo i tako šteti vašem zdravlju.

DCF 1.0

1. Seda kosa pre 40. godine

Sede vlasi prirodna su pojava koja često zavisi od genetike. Ali ako imate više od 50 posto sede kose već u 30. godinama života, a takve slučajeve nemate u porodici, to može biti znak dijabetesa.

2. Mladeži

Iako je većina mladeža na telu bezopasna i benigna, neki mogu biti poprilično opasni, posebno oni koje su nastali sunčanjem.

3. Ispucale usne

Neprijatne pukotine na usnama mogu biti uzrokovane promenama temperature i vetrom. Ali pukotine koje se često javljaju na ivicama usnama i unutrašnje ranice mogu biti znak da vam nedostaje vitamin B i cink. Ako su pucanja usana učestala uzrok može biti i gljivična infekcija.

4. Otečen vrat

Ako ste primetili da vam vrat izgleda otečeno, što pre potražite savet lekara. Otok na prednjem delu vrata najčešće uzrokuju problemi sa štitnom žlezdom koji su uobičajeni kod žena između 20 i 50 godina.

5. Gubitak obrva

Obrve s godinama postaju ređe, ali nagli gubitak dlačica može biti znak problema sa štitnom žlezdom, hipertireoze – preaktivne štitnjače ili hipotireoze – smanjenog rada štitnjače. Ovakve promene propraćene su i gubitkom kose.

6. Crveni dlanovi

Užareni i crveni dlanovi mogu biti uzrok dermatitisa, ekcema ili alergijske reakcije na metale, lekove, hranu ili piće. Ali, isto tako, ovakva promena može biti znak otežanog rada i bolesti jetre.

7. Promene na noktima

Nokti vam mogu puno otkriti o stanju vašeg tela, a uzroci promena mogu biti razni.

8. Hladna stopala

Stopala su deo tela najudaljeniji od srca i zbog toga se vaskularne bolesti prvo manifestiraju na njima. Raynaudova bolest je autoimuna bolest koja uzrokuje stezanje žila u delovima tela kao što su ručni i nožni prsti, nos i uši, zbog čega oni postaju hladni, bledi pa čak i utrnuti.

9. Crveni obrazi

Iako su nagle promene na licu uobičajene kod žena između 30 i 55 godina života i mogu biti uzrokovane hormonalnim promenama, promenom temperature i ljutom hranom, rumeni obrazi mogu upućivati i na rosaceu – hroničnu kožnu bolest koja uglavnom pogađa žene, a čiji uzrok je nepoznat.

Komentari su zatvoreni..