Zlatibor Jovanović: Tinktura imele spasava od epilepsije

Svi bolesnici koji su koristili moju terapiju osetili su veliki napredak: napadi su se značajno proredili ili su potpuno prestali”, otkriva Jovanović

ep

Epilepsija je jedan od najučestalijih neuroloških poremećaja koji nastaje usled naglog pražnjenja nervnih impulsa u mozgu, što uzrokuje napade praćene delimičnim ili potpunim gubitkom svesti.

U prvom slučaju dolazi do kratkotrajne odsutnosti, bolesnik prekida dotadašnju aktivnost i fiksira pogled za neki predmet, dok tokom takozvanog velikog napada pada u nesvest uz intenzivno grčenje mišića i pojavu pene na ustima (neretko se dešava da se ugrize za jezik i pomokri se).

Uzroci

Ovu bolest mogu izazvati infekcije, tumori, bolesti krvnih sudova (moždani udar), metabolički poremećaji, zloupotreba droge i alkohola. U dečjoj dobi, najčešći uzrok je povreda glave tokom porođaja, nepravilnosti u razvoju krvnih sudova, urođena oštećenja ili infekcije.

Međutim, značajan broj epilepsija su takozvane idiopatske – sa naslednom osnovom, i kriptogene, nastale zbog skrivenog, nevidljivog oštećenja. Napade mogu provocirati dugotrajna nesanica, niska koncentracija šećera u krvi, fizički napor, a u ređim slučajevima i emocionalni stres.

Posle prvog incidenta potreban je detaljan neurološki pregled kako bi se uspostavila konačna dijagnoza i pristupilo lečenju, ali zvanična medicina često je, nažalost, nemoćna. Međutim, kako tvrdi fitoterapeut Zlatibor Jovanović iz Niša, primenom lekovitog bilja postižu se prava čuda. “Kombinacijom čajnih mešavina i biljnih tinktura, uspeo sam potpuno da suzbijem epilepsiju kod najtežih pacijenata koji su imali napade i po nekoliko puta na dan”, ističe Zlatibor.

Čišćenje krvnih sudova

Terapija koju sprovodi Zlatibor započinje čišćenjem krvnih sudova, što obezbeđuje nesmetan dotok kiseonika do mozga. “U prva dva meseca pacijenti koriste čaj koji čisti arterije, a dobar je i za cirkulaciju.

U trećem mesecu terapija se bazira na finom balansiranju hormona, što se postiže primenom biljnih tinktura koje se uzimaju tri puta dnevno po 10 kapi, dok istovremeno upotrebljavam biljke koje sprečavaju grčenje mišića. Kada krene napad, mozak telu šalje naredbu da se brani nesvesticom, što obezbeđuje opuštanje.

Terapijom sam postigao to da se na vreme spreči grč pa ne dolazi do nesvestice, već telo nastavlja da šalje dovoljnu količinu kiseonika u mozak i umesto da padne, bolesnik oseti samo blagu vrtoglavicu. Do sada je kod onih koji su koristili ovu terapiju zabeležen uspeh u čak 70% slučajeva, a napadi su ili potpuno prestali ili su značajno proređeni. Među biljkama koje koristim jesu petrov krst, dragoljub, kao i tinktura imele, božura, petoprste i dragoljuba”, objašnjava naš sagovornik.

Napadi potpuno nestali

Među brojnim pacijantima kojima je pomogla terapija Zlatibora Jovanovića, fitoterapeut izdvaja dve devojke koje su imale najteži oblik ovog oboljenja. “Lečio sam devojčicu sa najtežim oblikom epilepsije, koja je nastala usled oštećenja prilikom porođaja. Imala je svakodnevne napade, a lekovi koje su prepisali doktori nisu joj pomagali.

Dva meseca nakon što je počela da uzima moju terapiju, napadi su se proredili i javljali su se jednom nedeljno, a zatim jednom mesečno. Prošlo je pola godine a da nije imala nijedan napad. Slično je bilo i sa drugom devojkom koja je u 22. godini dobila epilepsiju zbog velikog stresa, a imala je napade i po nekoliko puta na dan. Njoj se potpuno poremetio nivo hormona u mozgu.

Biljnim čajevima uspeo sam da joj u prva dva meseca smanjim učestalost napada na jednom dnevno, a sada ih nema i po dva meseca, što je za takav oblik oštećenja ogroman uspeh. Obe pacijentkinje potpuno su prestale da uzimaju lekove, već piju samo jednu šolju čaja dnevno. Naravno, kvalitet života im se značajno popravio i sada normalno obavljaju svakodnevne obaveze”, ističe fitoterapeut.

Izbegavati čokoladu, banane i pice

Osobe koje imaju epilepsiju trebalo bi strogo da vode računo o ishrani. “Čokolada, slatkiši koji sadrže vanilu, banane, špagete i pica povećavaju nivo endorfina, hormona zadovoljstva u organizmu, što podstiče epi-napade. Zato te namirnice treba izaciti iz ishrane i nipošto ih ne konzumirati kada se predoseti napad, što se dešava nekoliko dana ranije. Takođe, preporučuje se da se obrati pažnja na to šta je okidač napada i da se ubuduće te situacije, namirnice ili šta god to bilo, izbegavaju. Uzroci napada često su različiti kod različitih pacijenata”, naglašava Zlatibor.

Parazit – uzrok Pošto uzročnici epilepsije mogu da budu neki paraziti koji žive u organizmu, pa i u mozgu, Zlatibor osim redovne terapije sprovodi i antiparazitni program. “Paraziti sprečavaju da kiseonik dopre do mozga, pa zbog toga u nekim slučajevima uključim i program koji telo čisti od njih. U tu svrhu koristim određene lekovite biljke od kojih pravim čajne mešavine. Pacijenti su posle toga kao preporođeni”, naglašava Jovanović.

(Lekovitobilje.rs)

 

 

 

Komentari
Loading...