Zelena kafa

0

Zelena kafa spada u jedne od najprodavanijih u svetu, usled činjenice da njenim konzumiranjem gubite kilograme na zdrav način. Šta je tačno zelena kafa i da li je zaista toliko korisna, zdrava i delotvorna kao što se piše i govori, istražili smo za vas.

kaOsnove

Zelena kafa je ona kafa koja se proizvodi od neprženih zrna koja se prikupljaju, peru i suše, a potom melju za dalje korišćenje. Spremljena na ovakav način, zelena kafa ima blag ukus nalik čaju i brojna blagotvorna dijetalna i zdravstvena svojstva. Kako ima opor ukus, za one kojima on ne odgovara, zelena kafa dolazi i u vidu ekstrakta iliti suplemenata koji imaju jednako pozitivna dejstva kao i sama kafa.

Dejstvo i koristi zelene kafe

Zelena kafa u sebi sadrži hlorogeničnu kiselinu – antioksidant koji se inače gubi prženjem zrna. Ovaj antioksidant igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja, jer smanjuje nivo šećera u krvi i bori se protiv slobodnih radikala u telu, čineći ga zdravijim. Pored toga, za zelenu kafu se tvrdi da sprečava pojavu i pomaže pri lečenju sledećih oboljenja: dijabetesa, bolesti srca, Parkinsonove bolesti, kolorektalnog raka, poremećaja metabolizma, gojaznosti i visokog psitiska; kao i da smiruje upalne procese i usporava starenje. Blagotvorno dejstvo potvrdio je i čuveni doktor Oz, kardiohirurg i poznato TV lice.

Zelena kafa tako spada u grupu dodataka ishrani i evo šta su pojedine studije otkrile o njenim pozitivnim delovanjima:

1. Mršavljenje

Prema istraživanju objavljenom 2011. u Gastroenterology Research and Practice, ekstrakt zelene kafe pomaže u gubljenju kilograma, a kao dokaz prikazane su značajne razlike u kilaži između osoba koje su konzumirale ekstrakt zelene kafe u odnosu na one koje su koristile placebo. Istraživanje je vršeno na 16 odraslih osoba koje su zelenu kafu pile 12 nedelja i bez promenjenog režima ishrane i tokom tog vremena, osobe su izgubile u proseku 10.5% ukupne težine i 16% ukupne masti – sve to bez propratnih negativnih efekata! Ako tome dodate zdrav režim ishrane i redovno vežbanje – uspeh je zagarantovan.

2. Visok pritisak

zelena kafa v2Prema istraživanju iz 2005. godine sprovedenom na 117 muškaraca sa blago povišenim krvnim pritiskom, dobijeni rezultati pokazali su da oni muškarci koji su pili zelenu kafu su imali znatno snižavanje pritiska u odnosu na one kojima je davan placebo.

3. Alchajmerova bolest

Pojedina istraživanja pokazala su da ekstrakt zelene kafe može igrati važnu ulogu u lečenju Alchajmera. Prema ovogodišnjoj studiji objavljenoj u Nutritional Neuroscience, a koji su rađeni u medicinskoj školi Mount Sinai, testovi (vršeni na miševima) pokazali su da ekstrakt zelene kafe štiti od oštećenog energetskog metabolizma u mozgu (što je faktor rizika za Alchajmera). Pored toga, istarživanje je otkrilo da ekstrakt zelene kafe pomaže i u borbi insulinske rezistencije.

Zelena kafa smanjuje absorpciju masti, šećera i skroba u crevima, čime se smanjuje broj unetih kalorija u organizam. Medicinska istraživanja su pokazala (Journal of International Medical Research, 2007.) da zelena kafa doprinosi gubitku težine, prirodnim putem.

Kliničke studije o uzimanju zelene kafe u periodu od 8 nedelja su pokazale:

1. Gubitak telesne težine za 10%

2. Proporcionalno povećanje mišićne mase u odnosu na masno tkivo od 8%

3. Smanjenje indeksa telesne mase za 8%

4. Sve to bez promene načina ishrane

Istraživanja su vršena i od strane lekara poput dr Joe Vinsona, koji je grupi ljudi sa prekomernom težinom svaki dan davao suplemente zelene kafe i nakon 22 nedelje, utvrdio da su – u proseku – izgubili oko 7.5 kg, bez propratnih negativnih efekata. Zaključak koji je izveo jeste da je uzimanje kapsula zelene kafe uz ishranu sa niskim procentom masti i redovno vežbanje bezbedno, efikasno i jeftino dovodi do smanjenja suvišnih kilograma. Doktor Oz je istraživanje sproveo na dva dobrovoljca od kojih je jedan za manje od nedelju dana izgubio 1kg, a drugi oko 3kg.

Zaključak

Dugogodišnja istraživanja pokazuju da je uzimanje zelene kafe – bilo u vidu toplog napitka ili u vidu suplemenata blagotvorno i korisno po naše zdravlje i organizam. Zelena kafa se dovodi u vezu regulisanja povišenog krvnog pritiska i holesterola, ubrzavanja metabolizma i redukovanja viška telesne težine, smanjenja rizika od Alchajmera i još mnogo toga. Ipak, radi potpunije sigurnosti i veće bezbednosti, uvek se konsultujte sa svojim lekarom, a onda uživajte u svim koristima koje zelena kafa donosi.

Strong Nature Zelena kafa je u 2011.godini bio najprodavaniji proizvod za mršavljenje u Slovačkoj, od novembra se prodaje i u Češkoj, a od Nove godine biće u prodaji i u Rusiji. Naravno, uz to je i vrlo popularan na domaćem tržištu, pa ga možete, uz velike popuste koji su trenutno aktuelni, nabaviti i na sajtu i to u vidu napitka ili kapsula.Način upotrebe napitka je jedna kesica dnevno: sadržaj kesice rastvoriti u 100 ml tople vode i popiti 20 minuta pre doručka.

 

Način upotrebe kapsula Zelena kafa:
jednu kapsulu dnevno popiti 20 minuta pre glavnog obroka.

A samo za posetioce OrganVlasti.com portala, Strong Nature je obezbedio po tri kutije Zelena Kafa napitka i kapsula! Igrajte se danas na Twitteru sa nama: u periodu od 12 do 18h, šestoro vas sa najviše tvitova koji u sebi sadrže i hashtag #ZelenaKafa, osvojiće po jednu kutiju ovog prirodnog i zdravog načina za gubitak kilograma. Sada se možete opustiti za praznike i uživati u svim čarima praznične trpeze jer – OrganVlasti.com i Strong Nature misle na vas i nagrađuju!

 

 

Komentari
Loading...