Generic filters
Exact matches only

Zdravstvene koristi kore limuna

Ovim člankom upoznaćemo vas sa sastojcima i koristima kore limuna te načina na koji je možete iskorisiti za prevenciju i lečenje različitih zdravstvenih problema.

tty

Limunova kora sadrži od 5 do 10 puta više vitamina od limunovog soka.

Kora sadrži sastojke važne u borbi protiv kancerogenih elemenata u telu. Najvažniji sastojci su salvestrol Q40 i limonela koji su poznati elementi u borbi protiv kancerogenih ćelija u ranoj fazi i to posebno raka dojke, debelog creva i kože.

Limunova kora je prepuna  vitmina C i P (flavonoidi) koji u kombinaciji čiste krvne sudove i snižavaju LDL holesterol te krvni pritisak. Limunova kora odlična je i za prevenciju osteoporoze odnosno za jačanje kostiju.

Recept za sok od limunove kore:

Dva limuna operete deterdžentom ili sapunom. Kada iscedite sok iz njih preostalu koru isecite na što sitnije kriškice ili kockice. Zalijete je sa 2-3 dcl tople vode. Ostavite da stoji 12 sati. Dobijeni sok pijete svakih 3 sata po dve supene kašike, pre i posle svakog obroka u istoj količini. Kada potrošite sav sok napravite novi i postupak ponavljate. Ovaj recept je idealan za arterosklerozu, holesterol i visok pritisak i to zbog visoke koncentracije vitamina P koji čisti krvne sudove.

Načini na koje još možete koristiti limunovu koru:

Najbolji način konzumiranja same limunove kore je:

Limun dobro operete deterdžentom ili sapunom. Nakon toga ga zamrznete u zamrzivaču. Kada spremate jelo izvadite i izrendajte koru preko salata, supa, ribe, šnicli ili drugih jela po vašem izboru.

Posebno preporučujemo da izrendate koru u topao čaj, sačekate malo da otpusti sok i onda piti čaj. Na ovaj način dobićete osvežavajući ukus ali što je još važnije veliku dozu vitamina i antikancerogenih elemenata kako biste pojačali zaštitu vašeg organizma od raka.

Limun u službi zdravlja
Komentari
Loading...