Zdravstvene prednosti ulja šargarepe

Organsko ulje šargarepe poboljšava ten, hrani kožu i kosu, a to su i više nego dobri razlozi da se odlučite za potpuno prirodan proizvod bogat vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama.

Ulje šargarepe zasićeno je beta-karotenom (provitamin A) i prvenstveno je poznato po pozitivnom učinku na kožu: malo ulja nanosite na lice i ravnomerno ga rasporedite.

Ulje osigurava glatkoću, sjaj i zdrav izgled zahvaljujući nežnoj narandžastoj nijansi.

Uz svakodnevnu upotrebu – u svom čistom obliku ili kao dodatak kremi za negu – kozmetičari predviđaju izuzetan učinak, potvrđujući da je ulje šargarepe za kožu poput ukusnog deserta.

Hranljive, zaštitne i antioksidacijske sposobnosti  ovog ulja izuzetne su za negu suve i osetljive kože. Treba ga dodati svakodnevnoj nezi u bilo koje doba. U hladnoj sezoni izlečiće iscrpljenu ili ispucalu kožu, a po vrućem vremenu će se nositi sa zadatkom balzama za usne.

Takođe se dobro nosi i sa zadatkom samotamnjenja – laganim, zlatnim, prirodnim nijansiranjem kože.

Osim toga, ulje šargarepe deluje kao potpora prirodnom preplanulom tenu, pripremajući epidermu za izlaganje suncu, produžavajući učinak sunčanja i štiti kožu. Može se uzimati oralno kao dodatak ishrani ili primeniti na telo neposredno pre odlaska na plažu.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...