Generic filters
Exact matches only

Zdravstvene prednosti ulja od lana

Maslinovo ulje je samo jedan deo priče, a za njegovu lekovitost znaju skoro svi.

ooo

Koliko je dobro za zdravlje čoveka, tako je potrebno za negu kože i kose. Nakon tretmana koji uključuje ovo ulje, koža je mekana, a kosa tako sjajna. Važno je samo da pronađete kvalitetno ulje koje će postati deo vaše svakodnevnice, ako već nije.

Osim maslinovog ulja ne treba zaboraviti na još jedno ulje koje se mora naći u vašem domaćinstvu. O čemu se tačno radi? Da li ste čuli za ulje lana? Njegova lekovitost je zaista velika da je teško odrediti za šta bi ga prvo trebalo koristiti.

Ono što je sigurno i sa čim su se složili svi stručnjaci da ulje lana ima neverojatan učinak na kožu. Odličan je kod zaceljivanja kože, ali treba biti oprezan i ne nanositi ga tamo gde se nalazi otvorena rana, na mesto opekotine, uboda ili drugih kožnih problema. Vaša će koža nakon tretmana uljem lana biti kao nova.

Ulje lana obiluje vrednim esencijalnim masnim kiselinama i aminokiselinama te dijetalnim vlaknima. Zato ako želite da izgubite kilograme bez problema, znate za čim trebate posegnuti. Nakon primene ovog ulja puno ćete se bolje osećati i bićete lakši za nekoliko kilograma.

Njegovo bogatstvo leži u omega 3 masnim kiselinama koje su važne za ceo organizam. Osim što pojačavaju imunitet, one štite i od srčanih bolesti, a pomažu i kod menstrualnih te hormonalnih problema.

Želite li ga uključiti više u svoj život, možete ga koristiti kao dodatak raznim salatama. Važno je da ga konzumirate svežeg bez kuvanja ili pečenja jer se tako gube njegova nutritivna svojstva. Vreme je da se okrenete onim namirnicama uz koje ćete se osećati bolje.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...