Zdravstvene prednosti aktivnog uglja

Za medicinsku upotrebu, aktivni ugalj se uglavnom pravi u kapsulama, tabletama ili prahu.

Relativno je jeftin, bezbedan za upotrebu a može na jednostavan i prirodan način da reši dosta vaših problema.

Izbeljuje zube 

Zubi mogu da požute iz mnogo razloga – zbog načina ishrane ili loših navika kao što je pušenje. Za blistav osmeh koji privlači pažnju i šarmira potrebni su vam beli zubi. Tretman izbeljivanja zuba možete odraditi u nekoj stomatološkoj ordinaciji, ali isto tako možete to probati da uradite sami kada imate medicinski ugalj kod kuće.

Potrebno je da pomešate prah aktivnog uglja sa pastom za zube i operete ih kao što to obično radite.

Ukoliko želite sasvim prirodnu varijantu bez mogućih hemikalija u zubnoj pasti, dovoljno je da pomešate ugljeni prah sa malo vode.

Ako radite ovo 2 puta nedeljno, vrlo brzo primetićete razliku u nijansi.

Imajte na umu da boja vaših zuba zavisi i od debljine vaše zubne gleđi. Gde je ona bolje očuvana i deblja, rezultati će biti povoljniji.

Rešite se lošeg zadaha

Medicinski ugalj za zube ne mora da ima namenu samo da ih očisti. Nečistoće i bakterije na zubima i u ustima nisu samo uzrok žutih zuba, već i lošeg zadaha. Istraživanja su pokazala da ugalj privlači na sebe bakterije, pa je pranje zuba na sa njim odličan način da se rešite lošeg zadaha uzrokovanog bakterijama u ustima ili zubnim šupljinama.

Aktivni ugalj za stomak

Ako vas je zakačio stomačni virus ili ste se otrovali hranom pa ne znate kako zaustaviti proliv, ugalj može biti pravo rešenje za vas. On će pokupiti štetne viruse i bakterije i izbacićete ih kroz stolicu.

On može da reši problem nadutosti stomaka i da ublaži gorušicu. Naime, neku hranu varimo zahvaljujući enzimima u stomaku, a neku zahvaljujući bakterijama koje su sastavni deo naše mikroflore. U ovu drugu grupu spadaju recimo neki ugljeni hidrati. Prilikom tog procesa varenja od hrane bakterija, stvaraju se gasovi. Ukoliko vam je neki obrok teško pao i čini vam se ste naduli od njega, onda možete da uzmete malo medicinskog uglja koji će vrlo brzo doneti olakšanje.

Da li vam se uzbruka nešto u stomaku kada ste nervozni i imate tremu? Isprobajte ovaj lek i protiv nervoznog stomaka.

Ne preterujte sa upotrebom uglja. On jeste prirodan, ali ga ne treba upotrebljavati svaki dan, već samo onda kada vam je zaista potreban. Ukoliko su stomačni problemi vaš svakodnevni problem , posetite lekara.

Lek za mamaurluk

Glavabolja, mučnina i opšta slabost traju dokle god ima viška alkohola u krvi, čak i onda kada osećaj opijensoti prestane. Za sam mamurluk nije toliko zaslužan alkohol, koliko svi oni drugi sastojci u alkoholnim pićima koji im daju aromu, miris , boju i slično.

Za eliminisanje alkohola zadužena je jetra koja ga razlaže, a za eliminisanje ostalih toksina odličan je aktivni ugalj.

Snižava holesterol

Medicinski ugalj može povoljno da utiče na rad srca. Iako je na ovom polju potrebno još istraživanja, ona dosadašnja pokazala su da on ima sposobnost da smanji nivo lošeg holesterola kada se uzima 3 puta dnevno. Takođe, smatra se da sprečava stvrdnjavanje krvnih sudova i nastanak arterioskleroze.

Aktivni ugalj za lice i protiv bubuljica

Toksini nisu samo unutar nas, već se nalaze i spolja, na našoj koži i narušavaju naš izgled. Jedan od dokaza da ih imate previše jesu i bubuljice na licu. Mnogo je razloga za njihovu pojavu – od onih unutrašnjih, hormonalnih , do onih spoljašnih koji nisu ništa drugo nego prljavština i bakterije zarobljeni u porama kože. Jagode su odlične protiv bubuljica na licu, ali ako im je sezona prošla, aktivni ugalj za lice može da postane vaša nova higijenska rutina.

Dovoljno je da napravite masku za lice od jedne kašike aloe vera gela, jedne kašike vode i jedne kapsule uglja. Dobićete crnu smesu koju ćete naneti na lice i ostaviti da deluje nekoliko minuta. Ona će da pokupi višak masti, nečistoća, bakterija i da suzi pore.

Obratite pažnju kada nanosite masku na lice. Aktivni ugalj ne ostavlja fleke na licu, ali ostavlja fleke na odeći.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...