Generic filters
Exact matches only

Zaustavite mišićnu atrofiju na ovaj način

Stariji ljudi koji su posebno podložni gubitku mišićne mase, sada mogu sprečiti slabost u mišićima i ublažiti mišićnu atrofiju jednostavno konzumirajući dve dobre i ukusne namirnice.

ter

Kako naše telo stari, mišići postaju skloni slabljenju. Iako je ovo prirodni proces, on može da izazove ozbiljne povrede kod ljudi, na primer lomljenje kosti prilikom pada.

Mišići rastu i postaju veći i jači od trenutka rođenja pa do 30. godine. Nakon 30. godine, može se čak izgubiti 3 do 5 odsto mišićne mase na svakih 10 godina. Nakon 75. godine, atrofija se uglavnom ubrzava.

Ovo slabljenje mišića može učiniti život težim i manje prijatnim. Gubitak snage, spretnosti i izdržljivosti može da nas spreči da se bavimo aktivnostima kao što su baštovanstvo ili planinarenje. Ponekad čak i samo hodanje postaje opasan zadatak kada je mišićna slabost prisutna.

Iako je mišićna atrofija usled starosti prirodno stanje, nova studija je pokazala da se ovo stanje može prevazići. U stvari, odgovarajući dodatak ishrani može zaustaviti gubitak mišićne mase ili sprečiti da se stanje pogorša.

Jabuke i zeleni paradajz mogu zaustaviti gubitak mišićne mase

Jedući ovo voće svaki dan, možete održati mišiće jakim i zdravim na duge staze, bez obzira na svoje godine. Ko bi pomislio da nekoliko kriški jabuka ili porcija zelenog paradajza može biti toliko moćna?

Kako deluje kombinacija ursolične kiseline i tomatidina

Tim istraživača sa Univerziteta u Ajovi je otkrio da ova dva jedinjenja imaju inhibirajući efekat na ATF4, faktor odgovoran za genetsko slabljenje i starenje mišića. Ursolična kiselina se nalazi u kori jabuke, a tomatidin u zelenom paradajzu.

U eksperimentu sa miševima, istraživači su otkrili da posle dva meseca korišćenja ursolične kiseline i tomatidina u ishrani, miševi pokazuju značajno povećanje mišićne mase i mišićne snage. Mišićna masa se povećala za 10 odsto, a snaga za 30 odsto.

Jabuka dnevno vas drži dalje od zdravstvenih problema

Ova najnovija istraživanja, uskoro bi mogla dovesti do pojave novih dodataka ishrani na tržištu, ali zašto čekati kad možete dobiti iste koristi od konzumiranja svežeg, sirovog voća?

Jabuke su ukusne i zdrave, a i zeleni paradajz je ukusna namirnica.

Jedite jednu jabuku dnevno, dok zeleni paradajz možete dodavati u salate.

Mišićni reumatizam

 

Komentari
Loading...