Zašto vam se pojavljuju bubuljice

Donosimo vam 5 razloga iznenadne pojave bubuljica.

hhh

Prljavi pribor za nanošenje šminke

Ako koristite beauty blender ili četkicu za nanošenje šminke, trebali bi ih redovno čistiti budući da su ti pribori za lepotu pravi uzgojni tereni za bakterije koje se prenose na kožu pri primeni šminke te uzrokuju bubuljice.

Pogrešni proizvodi za kosu

Proizvodi za negu kose koji su visoko mirisni ili čak lepljivi gelovi za kosu i sprejevi mogu iritirati kožu i začepiti pore. Ako vam je kosa raspuštena, ostaci ulja i proizvoda utrljaće vam se u lice.

Ne isperete temeljno gel za umivanje

Za mnoge od nas dnevni ritual započinje umivanjem s gelom za čišćenje lica te nanošenjem kreme. Sve je to dobro dokle god temeljno isperete gel za umivanje. Ako to ne učinite, pH vrednost vaše kože biće poremećen, a pore će ostati začepljenje što je rezultat pojave bubuljica.

Hormonski disbalans

Iznenada pojava prištića u odrasloj dobi često je uzrokovana povišenim nivoom testosterona. Ako telo proizvodi više muškog hormona za rezultat lojne žlezde proizvode povećane količine sebuma. Test krvi najbolji je način za kontrolu hormona.

Upotreba mobilnog telefona

Mobilni telefoni takođe mogu biti uzrok bubuljica, jer na pametnim telefonima ima puno bakterija. Stoga, kada ste na telefonu, ostavite minimalan razmak između lica i telefona te redovno očistite telefon s dezinfekcijskim sredstvom. Ista stvar vredi i za sve koji nose naočare.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...