Generic filters
Exact matches only

Zašto su Vaši laktovi suvi? Kako da tretirate suvu kožu na laktovima

Koža na pojedinim delovima tela može biti izrazito suva duži vremenski period. Laktovi su jedno od tih područja.  Uzroci su brojni, ali rešenja ne moraju biti. U par koraka i uz jedno COLWAY sredstvo nahranite i hidrirajte kožu laktova.

Zašto su Vaši laktovi suvi?

Razlozi zbog kojih je koža laktova lisena hidratacije brojni su. Među najčešćima nalaze se tvrda voda, promena temperature, sastojci deterdženata, losiona, omekšivača i drugih proizvoda koji dolaze u direktan kontakt sa kožom laktova. Pored ovih, uzrok suve kože laktova može biti i određeno zdravstveno stanje (npr. ekcem, psorijaza) ili nedostatak vitamina.

Simptomi suvih laktova mogu uključivati sledeće:

  • Ispucalu kožu
  • Grubu kožu koja se ljušti
  • Blag ili umeren svrab

Ukoliko je problem suvih lakata izražen tokom dužeg vremenskog perioda, obratite se dermatologu.

10 Ways to Remove Dry Flaky skin on Elbows Knees and Feet scaled 1

Kako lečiti (ili sprečiti) suvu kožu na laktovima?

Suvi laktovi su često posebno neprijatni jer se stalno kreću i savijaju. Ako se pravilno brinete o laktovima i održavate ih hidriranim, koža ne bi smela da pukne pod pritiskom ovog stalnog pokreta. Međutim, kada vam laktovi nisu adekvatno hidrirani, nedostaje im elastičnost, pa savijanje ruke može uzrokovati pucanje suve kože pri istezanju. Da biste to izbegli, dobra ideja je odmah tretirati i umiriti suvu kožu na laktovima. Bez obzira na uzrok, postoji niz koraka koje možete preduzeti kako biste omekšali kožu laktova.

1. Promenite način na koji se tuširate

Suvi laktovi mogu biti rezultat dugotrajnog tuširanja i visoke temperature vode. Ograničite vreme provedeno u tušu ili kadi, jer iako ste okruženi vlagom, hlor iz vode isušuje kožu. Takođe, vruća voda izvlači vlagu iz kože, pa se zato potrudite da budete umereni kad je u pitanju temperatura vode.

Kupke i sapuni koje koristite mogu biti prepuni hemikalija štetnih po kožu. Među njima su uglavnom arome, koje imaju tendenciju isusišanja kože. Koristite prirodne sapune i kupke, i trudite se da se ne tuširate prečesto, kako ne biste poremetili pH kože i izazvali njena oštećenja.

2. Radite piling

Koža laktova je jako suva i zadebljana. Da biste smanjili njenu grubost, potrebno je povremeno uraditi piling. Kao i kada je piling drugih delova tela u pitanju, i ovde važi pravilo- što prirodnije to bolje. Smesu za piling možete napraviti sami od sastojaka koje imate u kuhinji (na primer šećer i maslinovo ulje), ili , i kružnim pokretima je nanositi na laktove. Takođe možete koristiti i četku za piling.

Uklanjanje suve, oštećene kože na laktovima pomoću četke za telo može pomoći da se ubrza vizuelno poboljšanje suve kože, ali ne zaboravite da budete nežni. Grublji piling mogao bi povećati verovatnoću da će koža pući i postati bolna. Nakon laganog pilinga, laktove osušite mekim peškirom, umesto da ih trljate i nanesite hidratantnu kremu.

Optimalne rezultate postići ćete nanošenjem hranljivog sredstva nakon ispiranja pilinga. Ovo će pomoći u zadržavanju vlage.

COLWAY preporučuje za tu namenu najbolji kolagen, naš serum Silver.

3. Izbegavajte odeću od veštačkih materijala

Osetljiva koža za neprijatelja ima tkanine od veštačkih materijala. Čak i najkraći kontakt sa njima može izazvati iritaciju i dovesti do isušivanja kože. To je posebno prisutno za laktove, jer se čestim savijanjem ruku i naslanjanjem laktova na površine trenje povećava u ovom području, a samim tim i pritisak na kožu. Obratite pažnju na izgled kože nakon nošenja odeće od sintetike i drugih veštačkih materijala i trudite se da ih izbegavate.

4. Zaštitite kožu laktova od spoljašnjeg okruženja

Promena vremenskih uslova donosi nove izazove za negu kože. Posebno one koja je sklona gubitku vlage, a takva je koža na laktovima. Ukoliko planirate duži boravak napolju, u periodu izraženog sunčevog zračenja, obavezno je nanošenje zaštitne kreme i prekrivanje odećom.

Tokom niskih temperatura vazduh je uglavnom lišen vlage, a odeća je deblja, što blokira vazduh. To dovodi do isušivanja, i zato je neophodno bogato nanošenje hidratantne kreme.

5. Odaberite kvalitetne proizvode za negu kože

Ukoliko je uzrok suvoće kože na laktovima određeno kožno oboljenje, na primer ekcem ili psorijaza, trebalo bi posebno obratiti pažnju na odabir proizvoda za negu. Oštri sapuni i proizvodi za negu kože mogu iritirati kožu na laktovima i izazvati suvoću. Neprirodne i jake hemikalije ne dolaze u obzir, dok su prirodni i provereni sastojci ono što će ublažiti neprijatne simptome. Hipoalergeni hidratantni proizvodi i sredstva za čišćenje bez mirisa mogu pomoći u sprečavanju pogoršanja suve kože. Takođe, proizvodi označeni kao nekomedogeni neće začepiti pore.

Proizvodi za koje je poznato da zatvaraju vlagu i rehidriraju gornji sloj kože imaju tri glavna sastojka:

  • Humektante – pomažu u privlačenju vlage. Oni uključuju: sorbitol, glicerin, lecitin i hijaluronsku kiselinu.
  • Okluzive – pomažu pri zatvaranju vlage. Ovi sastojci su lanolin, mineralno ulje i vazelin.
  • Emolijense – održavaju kožu glatkom popunjavajući područja između ćelija kože. Ovi sastojci uključuju laurinsku, linolnu i oleinsku kiselinu.

Proizvod kojem možete verovati je najbolji kolagen za kožu, KOLAGEN SERUM SILVER, lekoviti medicinsko- kozmetički preparat od živog ribljeg kolagena, posebno namenjen regeneraciji kože i podsticanju proizvodnje kolagena.

Colway prirodni kolagen Silver 200ml

Prirodni kolagen, poput Kolagen Seruma Silver, je prijatelj kože, koji je za kratko vreme može preporoditi. Tajna je u revolucionarnom sastojku koji hidrira, hrani, štiti i podmlađuje kožu. To je riblji kolagen, poljski pronalazak zahvaljujući kome i ogrubela koža lakata može ponovo biti meka i zdrava. Silver serum najbolje je naneti na vlažnu kožu, kako bi koža što brže upila preparat, i zadržala vlagu. Serum je pogodan za svakodnevnu upotrebu i sve tipove kože, čak io nu oštećenu.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: Colway Kolagen Silver

Foto Pixabay
Komentari
Loading...