Generic filters
Exact matches only

Zašto se tokom vežbanja javlja glavobolja?

Ako svaki put dok vežbate imate problema s glavoboljom, povećajte unos vode. Slaba hidratacija tela je jedan od najčešćih uzročnika glavobolje.

gl

Glavobolja bi tokom vežbanja trebala nestati ili se barem ublažiti jer se povećava oslobađanje endorfina, povećava dotok krvi u mozak i opuštaju se mišići. Stoga, ako imate problema s glavoboljom tokom vežbanja, verovatno imate problema s nivoom šećera u krvi, napetosti u mišićima grudnog koša, vrata i ramena ili  visok krvni pritisak.

Važno je povećati unos vode tokom vežbanja, ali je još važnije telo dobro hidratizovati pre vežbanja. U toku dana popijte 8 do 10 čaša vode i 1 čašu vode pre vežbanja. Takođe, pojedite nešto pošto vežbanje na prazan želudac uzrokuje nagli pad nivoa šećera u krvi i povećava rizik od nastanka glavobolje.

Ako ste i inače skloni glavoboljama, pripremite mišiće na vežbanje pre nego započnete s vežbanjem, naročito ako ceo dan provodite u sedećem položaju. Istezanje i protezanje pre vežbanja će vam u tome značajno pomoći.

Ako i dalje osećate glavobolju tokom vežbanja, svakako se obratite lekaru jer je moguće da patite od visokog krvnog pritiska. Ako patite od visokog krvnog pritiska, vežbanje vam može pomoći u njegovoj regulaciji, ali  trebate uzimati i neke lekove.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...