Zašto raste broj obolelih od raka štitnjače?

Prema poslednjem izvještaju iz USA Today, slučajevi raka štitnjače u porastu su za 6,5% tokom poslednjih nekoliko godina ,a brojni medicinski eksperti nisu u stanju objasniti razloge.

štit

Jedan od najmanje shvaćenih organa, štitnjača pročišćava krv i detoksificira telo preuzimanjem hranjivih materija na bazi joda i koristeći ih za čišćenje krvi, smanjujući time količinu toksina koji prolaze kroz jetra. Međutim,receptori joda kod štitne žlezde isto tako upijaju štetnu radijaciju koju delom emitiraju moderni komunikacijski uređaji, radijacija, nuklearni incidenti, isto kao otrovni spojevi fluora koji se (u SAD, op. prev.) dodaju u vodu za piće.

Uzroci bolesti štitne žlezde su svugde oko nas!

Istinski je zapanjujuće, u većinom negativnom smislu,da je medicinska profesija nesposobna ili nevoljna da napravi vezu između bolesti štitne žlezde i svih ovih otrova koji na nju utiču. Fluoridni spojevi, npr. dokazano remete funkciju štitnjače, zamenjujući se s jodom u telu. Fluor na kraju krajeva pripada istoj hemijskoj porodici kao i jod.

Radijacija, posebno ona koja se koriste pri snimanju zuba, drugi su veliki faktori u problemima sa štitnom žlezdom, što medicinska zajednica redovno ignoriše. Većina zubara npr. neće svoje pacijente da zaštititi štitnicima za vrat za vreme izlaganja radijaciji. Štitnjača je smeštena u području vrata i svaki put kad je ovo područje izloženo ionizirajućem zračenju, štitna žlezda ga apsorbuje.

Da li je radijacija jedan od globalnih problema koji se uporno prećutkuje?

Sve veći je broj izvora koji govore o posledicama izlaganja radijaciji, kao što je ona iz nuklearne katastrofe u Fukushimi, koja je postala vodeći izvor smrtonosne radijacije na čitavoj planeti. Fukushima ispušta jedan posebno toksičan nuklearni izotop jod 131, za kog je poznato da se apsorbuje direktno u štitnoj žlezdi. Zbog toga mnogi stručnjaci savetuju uzimanje visokih doza hranjivog joda u slučaju nuklearnih incidenata, jer oni imaju zadatak da zamene radioaktivni jod u štitnjači.

Rak štitnjače u naprednom stadiju.

Mobilni telefoni, prenosni računari, kompaktna fluorescentna rasvetna tela (CFL), i najnovije, dubinsko skeniranje tela koje sprovodi Američka uprava za sigurnost u prometu (TSA)…sve su to dnevne doze radijacije koje takođe prestavljaju pretnju.Više je nego verovatno da redovno i opetovano izlaganje malim dozama radijacije takođe doprinose nastanku raka štitnjače.

Ovo navođenje mogućih uzroka raka štitnjače samo nastoji da se ukaže na činjenicu da moderna medicina , ne pokazujući nikakvu svest o tome što bi moglo biti uzrokom porasta broja obolelih,drži glavu u pesku u vezi ove vrlo važne stvari. Pitanje je samo da li je njihovo odbijanje da o tom govore namerno i promišljeno, ili se dešava zbog čistog neznanja.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...