Zašto je dobro da jedete suvo grožđe?

Suvo grožđe može pojačati seksualni nagon, ali i pomoći kod srčanih problema, anemije, kamenja u bubrezima…

 

hh

Uvrstite suvo grožđe u svakodnevnu ishranu

Suvo grožđe možda i ne izgleda spektakularno, ali zdravstvene prednosti koje pružaju su ogromne. Sadrži više hranjivih materija i minerala koji pružaju olakšanje kod mnogih fizičkih problema, uključujući gastrointestinalne tegobe, artritis, kamen u bubregu, bolesti srca, anemiju i slično. Donosimo vam šest glavnih zdravstvenih koristi suvog grožđa.

Poboljšava seksualno zdravlje

Svakodnevno konzumiranje suvog grožđa pojačava seksualni nagon. Ono sadrži aminokiselinu arginin koja pomaže u podizanju libida, a samim tim i poboljšanja seksualnog života.

Sprečava rak

Suvo grožđe pruža zaštitu od raka debelog creva, jer sadrži polifenolni antioksidant koji se zove katehin. On štiti organizam od širenja slobodnih radikala koji su odgovorni za rast tumora.

Poboljšava varenje

Suvo grožđe je veoma bogato vlaknima i zbog toga pomaže u “čišćenju” probavnog trakta. Čisti toksine i druge vrste otpadnih materija iz gastrointestinalnog trakta i održava zdravlje probavnog trakta.

Poboljšava zdravlje kostiju i zuba

Suvo grožđe pomaže u jačanju zuba i kostiju, jer sadrži kalcijum u velikim količinama. On sadrže i bor koji pomaže pri apsorpciji kalcijuma i stvaranju koštane mase, što je izuzetno korisno u prevenciji koštanih oboljenja, kao što je osteoporoza, naročto kod žena u post-menopauzi.

Snabdeva nas energijom

Suvo grožđe je odličan izvor energije i veoma je korisno za sportiste. Ono, takođe, može pomoći i onima koji žele da se ugoje. Suvo grožđe sadrži šećere, kao što su fruktoza i glukoza, i daju energiju svima koji ih konzumiraju.

Poboljšavaju imunitet

Grožđice pomažu u apsorpciji različitih hranjivih materija u organizmu, uključujući vitamine i proteine. Na taj način, ono u suštini poboljšava naš imunološki sistem.

Drugima se dopalo i ovo:


pressonline

Komentari
Loading...