Generic filters
Exact matches only

Zadah iz usta je upozorenje! VIDEO

0

Zadah iz usta-Već odavno je poznato da u našim ustima živi mnoštvo bakterija koje se hrane proteinima iz hrane proizvodeći na taj način gasove koji isparavaju i tako postaju najčešći uzrok neprijatne pojave koja se zove halitoza. Zato, navešćemo najčešće uzroke neugodnog i neprijatnog mirisa iz usta.

 

Loš Zadah iz Usta – Uzroci i Način za Otklanjanje Lošeg Zadaha

Stres i pušenje

Savremeni ritam života, pogotovo u poslednje vreme, postaje nesnosan. Već ujutro, “sačeka” nas neki stres. Treba da znate da on uzrokuje vraćanje (refluks) kiseline iz želuca u jednjak. A većina ljudi pokušava da se smiri tako što se lati cigarete. Pogrešno! Naučite da se opustite. Osigurajte dovoljno vremena za potpun i uravnotežen doručak kojeg morate pojesti na miru. Idealno je ako sebi možete da priuštite kratke trenutke odmora tokom dana.

Pravilna ishrana

Brojne i ugodne arome na nepcu mogu se pretvoriti u loše mirise. Najbolje rješenje: umjesto da se odričete zadovoljstva okusa, pranje zuba treba da bude redovno. Naučite male trikove kojima možete prikriti neugodni zadah (osvežavajući bomboni, kapsule, žvakaće gume, sprejevi za osvježavanje daha).
Otorinolaringološki poremećaj
Sinusitis, prehlada ili angina kao da uvek vrebaju iz zasede. Sve bolesti disajnog sistema utiču na dah jer je nos povezan s usnom šupljinom.

Problem u ustima

Pokvareni zubi, zubno meso krvari, sve vas boli u ustima, jedan deo usne šupljine je otečen – sve su ovo simptomi koji upućuju na stomatološki problem a uz sve to, osećate neprijatan zadah iz usta. Nema čekanja. Što pre posetite svog stomatologa koji će rešiti problem sa zubima ali i neprijata zadah. Ne zaboravite, upala zubnog mesa utiče na dah jer se na tom mestu razvijaju bakterije.

Poremećena probava

Želučano-jednjački refluks (povrat probavne želučane kiseline prema jednjaku) lako se može javiti u određenim položajima tela, naročito kad ležite. Ta pojava često je uzrok upale jednjaka. U ovom slučaju neugodan dah posledica je hijatalne hernije, (utiskivanje želuca u prsnu šupljinu uz jednjak) što je česta pojava kod pušača.

Foto man.wannabemagazine
Komentari
Loading...