Začin kojim se leče mnoge bolesti

U ovom tekstu predstavićemo vam sve zdravstvene prednosti koje dobijate konzumiranjem ovog začina.

hg

Ako dodate u vodu od kurkume malo limuna i meda, to će vam pružiti mnoge zdravstvene prednosti to je jako zdrav napitak za vaše zdravlje.

Topla voda od kurkume sa limunom i medom je lek za sve bolesti – Recept:

Sastojci:

  • pola limuna
  • pola kašike kurkume
  • topla voda
  • med

Priprema:

Iscedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, sve dobro izmešati. Ako želite možete dodati malo meda da bi ovaj napitak zasladili.

Zdravstvene prednosti pijenja kurkuma vode sa limunom i medom

Održava dijabetes pod kontrolom

Kurkuma učinkovito smanjuje otpornost na inzulin i sprečava dijabetes tipa 2. Ipak, pre uporabe kurkuma, posavetujte se sa svojim lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji s kurkumom može dovesti do niskog šećera u krvi ili hipoglikemija.

Protivupalna i antioksidativna svojstva

Hronična upala ozbiljno šteti telesnim tkivima. Aktivna komponenta kurkuma, kurkumina, ima snažno protivupalno delovanje, te je učinkovit kao mnogim komercijalnim anti-upalni lekovi.

Ublažava artritis

Kurkuma, zbog svoje jake antioksidativna svojstva, učinkovito uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju ćelije u telu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zgloba.

Sprečava bolesti srca

Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje plaka koji začepljuje arterije i uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani i srčani udar.

Sprečava rak

Ovaj neverovatan začin sprečava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrsta tumorskih ćelija, a njegova je upotreba vrlo koristan u slučaju raka.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...