Za 30 minuta do ravnog stomaka

Ako Vam je dojadilo salo na stomaku i želite da uradite nešto povodom toga, iznenadićete se kada pročitate da možete itekako smanjiti obim struka i učiniti stomak ravnim vežbama od po samo pola sata, pet dana nedeljno.

30 minuta do ravnog stomaka
Koliko god da želite ravan, čvrst stomak i izvajane trbušnjake, sama želja ga neće učiniti ravnim. Ovo zahteva napor, ali ne toliki kao što većina ljudi misli. Ne morate da se preznojavate na spravama u teretani ili radite komplikovane vežbe. Sve što Vam je potrebno za ravan stomak je da odvojite po pola sata dnevno. Za tih pola sata radite samo aerobik. Neka Vam to bude rutina najmanje pet dana nedeljno i ograničite unos kalorija i videćete kako se masnoće sa Vašeg struka samo tope.

Ukoliko želite ravniji stomak morate da:
– Vežbate po pola sata bar pet dana nedeljno
– Sagorite više kalorija nego što unesete

d1377250071_540

Zašto baš aerobik?
Aerobik, poznat i pod imenom „kardio vežbe“, sagoreva kalorije. Kada jedemo, kalorije koje unosimo skladištimo kao „gorivo“ koje kasnije trošimo dok radimo nešto. U svakom slučaju, ukoliko unesemo više „goriva“ nego što ga trošimo, naš organizam ga efikasno uskladišti u formi masnoća. Kako se „rezerve“ pune, masnoće se sve više talože i, naravno, dobijamo neželjene kilograme. Zato je potrebno vreme da se sagore sve suvišne masnoće, kao što je bilo potrebno vreme i da se stvore.

Lakše aerobne vežbe uključuju:
– Ples
– Vožnju bicikla
– Skijaško trčanje
– Brzo hodanje (bar kilometar i po za 15 minuta)
– Penjanje uz stepenice
– Plivanje

Smanjivanje unosa kalorija
Navikavanje da unosimo manje kalorija je malo duži proces. Na primer, ukoliko planirate da dnevno unosite do 1200 kalorija i odete naručak, možda mislite da manje porcije znače i manje kalorija, pa naručite malu porciju pomfrita, mali čizburger i dijetalnu koka-kolu. Sve je „malo“ dok ne pogledate koliko šta kalorija ima. Samo mali čizburger ima oko 300 kalorija. Mala porcija pomfrita oko 250. Zato naučite da razmislite koliko kalorija zaista unosite prilikom obroka i to će Vam znatno pomoći da pažljivije birate šta jedete.

Saveti za podsticaj
Lako je obeshrabriti se kad pokušate da smršate. Umesto da razmišljate o svim nekadašnjim pokušajima koji su propali, razmišljajte samo o tih pola sata dnevno koje provodite vežbajući. Postavite realne ciljeve. To znači da postavite ciljeve koje zaista i možete postići. Ukoliko postavite cilj da izgubite 3 kilograma za nedelju dana, to nije sasvim realno i vrlo je verovatno da ga nećete ispuniti. Umesto toga, postavite sebi kao primaran cilj da pet dana nedeljno po pola sata radite vežbe. Uporedo sa tim, postavite cilj da brojite kalorije ili bar pređete na zdraviji režim ishrane. Kako budete postizali ove ciljeve nedelju za nedeljom, motivacija će Vam rasti.

Još nekoliko saveta:
– Merite obim stomaka umesto da stajete na vagu – izmerite obim struka pre nego što počnete sa vežbama, a zatim nakon šest nedelja. Težina može varirati jer se masnoće tope, ali se ta težina može „nadoknaditi“ viškom vode u organizmu ili povećanjem mišićne mase. Kada merite obim stomaka, lako vidite koliko centimetara ste smršali upravo u tom delu
– Pišite dnevnik ishrane
– Nagradite sebe kozmetičkim tretmanom ili masažom nakon šest nedelja
– Planirajte unapred – odštampajte ili ispišite broj kalorija u raznim vrstama brze hrane i uvek imajte taj papir na dohvat ruke. Zatim, kada se nađete u situaciji da Vam se jako jede nešto od te hrane, možda će Vas informacija sa spiska odvratite. Broj kalorija u raznim vrstama namirnica (uključujući i sve vrste brze hrane) lako možete pronaći na internetu
– Dok hodate, stegnite stomačne mišiće i izbrojte do 10. Opustite ih, takođe brojeći do 10, pa onda ponovite proces. Ovo će Vam pomoći da tonirate mišiće i kožu stomaka dok hodate
– Ukoliko Vam neka vežba dosadi, promenite rutinu
– Pijte mnogo vode

Dizanje tegova
Kada steknete naviku da redovno vežbate i zdravije se hranite, možete početi da dižete tegove kao dodatnu vežbu. Ovo pomaže u izgradnji mišićne mase i još većem sagorevanju kalorija.

Nađite „druga“
Ako ste mnogo puta omanuli kad su u pitanju i dijete i vežbanje, pronađite nekoga ko takođe želi da smrša i vežbajte zajedno. Odredite u koje vreme ćete se svakodnevno nalaziti da vežbate zajedno i podržavajte jedno drugo. Sa tom osobom možete zajedno da se znojite, razgovarate i razmenjujete recepte. Koju god vežbu da odaberete, neće Vam pomoći dok ne počnete sa njom. Samo pola sata dnevno. Toliko možete da odvojite ukoliko zaista želite ravan stomak.

Autor:http://www.dijetaizdravlje.com/dijete/dijeta-ishrana-za-ravan-stomak/

Komentari
Loading...