ZA SAVRŠEN TEN: Čudotvorna mešavina sode bikarbone i limuna

Pored brojnih preparata koji su nam dostupni po parfimerijama i apotekama, a i raznih “recepata” okačenih na itnernetu, umijemo da potpuno dignemo ruke od bilo kakvog tretmana, jer, prosto, ne znamo šta da odaberemo. Mi savetujemo – vratite se prirodi!
Manite se špecija i mazalica punih kojekakvih dodataka, nego sami napravite čudotvornu mešavinu sode bikarbone i limuna i neka vam ten bude kao bebina guza.

maska-za-lice

Sve što je potrebno je:

Pola limuna (iscedite ga tako da ne ostane ljuskica, već da dobijete čist limunov sok)
Kašičica sode bikarbone

Ceo proces izgleda ovako:

-Umijte se mlakom vodom (ne mora nužno i sapunom)

-Na mokro lice i mokrim prstima utrljajte sodu bikarbonu. Gledajte da je utrljate po celom licu, a naročito na kritične regije (gde vam je koža osetljivija, imate bubuljice ili crvenilo)

-Pustite da soda odstoji na licu između 5 i 10 minuta dok ne osetite blago zatezanje

– Pošto je prošlo 10ak minuta, isperite sodu mlakom vodom i obrišite lice peškirom

– U limun koji ste prethodno iscedili (pretpostavljamo da ste ga iscedili u neku šoljicu), umočite tufer ili komad vate, tako da lepo upije limunov sok

– Tapkajte limunov sok po celom licu. U početku će malo peći, ali to je normalan proces i nemojte da se zabrinete

Pošto ste potrošili sav limunov sok, ostavite lice da upije i ne ispirajte.

Kada je lice upilo limun i peckanje minulo, pređite tuferom ili komadom vate preko lica, ali vatu prethodno natopite bebi uljem ili kremom koja odgovara vašoj koži.

Najbolje bi bilo da ovo radite uveče, kako bi koža “prespavala” i regenerisala se. Ako “proces” obavljate ujutru, posle toga stavljate šminku i izlazite napolje gde ima puno prljavštine, pa i neće biti baš puno efekta.

Ovu masku stavljajte ne više od jednom nedeljno, jer je prilično agresivna i delotvorna.
Videćete kako vam sve one sitne tačke koje osećate pod prstima na licu, a i druge nepravilnosti vremenom, polako, nestaju.

lijekoviizprirode.com

Komentari su zatvoreni..