Generic filters
Exact matches only

Za ovo ulje kažu da je najzdravije

Mnoga istraživanja su pokazala da je ulje od konoplje dobar izvor vitamina A, C, E, vlakana i brojnih drugih nutritivnih spojeva.

gg 2

Naučnici iz Španije su dodatno testirali ulje od konoplje i otkrili da sadrži optimalan omer (3 na prema 1) omega 6 i omega 3 masnih kiselina.

Ovakav omer polinezasićenih masnih kiselina se retko pronalazi u uljima od semenki, a povezan je sa smanjenim rizikom od nastanka srčanih bolesti, hronične upale i kancerogenih ćelija.

Takođe, ulje od konoplje je odličan izvor alfa linolenske kiseline i biljnih sterola koji značajno smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti.

Ulje od konoplje sadrži veliki broj hranjivih materija koje mogu pospešiti zdravlje celokupnog organizma. Dosadašnja istraživanja, sprovedena na laboratorijskim miševima, su pokazala da ublažava hroničnu upalu i simptome depresije, ali je potrebno proveriti kako će delovati na čovekov organizam.

Još uvek nema dovoljno dokaza koji bi ukazali na to da ulje od konoplje trebate uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Ukus ulja od konoplje je nešto na šta ćete se trebati naviknuti.

Do sada nisu zabeleženi rizici kada se konzumira umereno, na primer kao začin za salatu.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...