Generic filters
Exact matches only

Voće protiv gubitka kose

Zdrava ishrana mora da sadrži voće i povrće koje ne samo da je dobro za naše telo, već i za kožu i kosu.

portrait-brunette-girl-beautiful-hair-wallpaper-1680x1050

Niko ne može poreći činjenicu da vaša ishrana utiče na kožu i kosu. Nezdrava hrana dovodi do mnoštva problema, od kojih je jedan gubitak kose. Postoje mnoge namirnice koje vam mogu pomoći u rešavanju ovog problema. Naprimer, banana je najpopularnije voće koje ne samo da je dobro za kosu, već i za kožu. U nastavku pogledajte još neko voće koje vam može pomoći da sačuvate vašu kosu.

Pomorandža

Pomorandže možete primeniti na kosu kako bi povećali rast kose i sprečili opadanje. Možete koristiti sok ili ekstrakt pomorandže kako bi dobili najbolje rezultate.

Grejp

Ovaj agrum je bogat izvor vitamina C, antioksidant koji povećava cirkulaciju krvi čime se smanjuje gubitak kose.

Limun

Limun ima prednosti za lepotu, kao i za kosu. Možete koristiti limun za sprečavanje gubitka kose, peruti i suvog temena.

Trešnje

Trešnje su bogate bioflavanoidima koji nam mogu pomoći u lečenju gubitka kose.

Šljive

Ukoliko želite imati zdravu kosu, morate jesti šljive.

Banane

Zgnječite bananu i primenite je na kosu kako bi sprečili gubitak kose i dobili sjajnu kosu.

Guava

Guava je bogata vitaminom A koji podstiče rast nove kose i povećava funkciju sluznice. Dodajte nekoliko kapi meda i limunovog soka ako imate perut. Pomešajte i nanesite na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Papaja

Sočan ekstrakt papaje je prirodni piling za kožu i kosu. Ako pomešate papaju sa medom i mlekom, dobijate odličan tretman protiv opadanja kose.

Breskve

Ovo voće se uglavnom koristi za lečenje problema temena glave. Ako vaše teme nije čisto, to može dovesti do opadanja kose. Dakle, maska od breskvi može biti od velike pomoći za vašu kosu.

Komentari
Loading...