Vlažne maramice štetne za kožu

Kada trljate lice vlažnim maramicama, rastežete kožu što može da dovede do prerane pojave bora. Iako su po sastavu slične gelu za skidanje šminke, sadrže i alkohol koji je štetan za  kožu.

madd

Posle skidanja šminke vlažnim maramicama uvek bi trebalo da se umijete čistom vodom, tvrde britanski dermatolozi. Na licu uvek ostaju tragovi, koji postepeno zatvaraju pore, isušuju i iritiraju kožu.

Kada trljate lice ovim maramicama, posebno predeo oko očiju, rastežete kožu što može da dovede do prerane pojave bora. Iako su po sastavu slične gelu za skidanje šminke, sadrže i alkohol koji šteti koži. Zato ih koristite samo onda kada baš morate, na putovanju, kampovanju, u teretani.

Stručnjaci upozoravaju da bi vlažne maramice trebalo da izbegavaju osobe sa suvom i osetljivom kožom, one koje imaju ekceme ili rosaceu, jer i najmanja iritacija, može da podstakne upalu.

Ako ste navikli na ovaj brz i jednostavan način čišćenja lica, izbegavajte deo oko očiju i usta. Posle korišćenja obavezno se umijte i nanesite hidratantnu kremu. Izbegavajte maramice sa parfemom jer imaju agresivnije sastojke.

Komentari su zatvoreni..