Vitaminom A protiv bora

U smanjenju bora nastalih usled starenja, pomaže vitamin A (retinol), jer potiče bržu regeneraciju stanica i kože. Vitamin A se često nalazi u raznim losionima i kremama za lice.

1569109054522eff7deeb8f102039611_orig

U smanjenju bora nastalih usled starenja, pomaže vitamin A (retinol), jer podstiče bržu regeneraciju stanica i kože. Vitamin A se često nalazi u raznim losionima i kremama za lice.
Američki naučnici su napravili ispitivanje o delovanju losiona koji je sadržao 0,4% retinola na 36 starijih osoba (osobe su u proseku imale oko 87 godina), tokom 24 nedelje. S obzirom na godine ispitanika, njihova koža je bila puna bora, gruba i s jakim znakovima starenja.

Losion s retinolom je tokom 24 nedelje nanošen na kožu nadlaktice jedne ruke, a rezultati su proveravani 2, 4, 9, 16 i 24 nedelje od početka tretmana, upotpunjeni analizom biopsije kože uzete s tretirane i netretirane kože. Nakon perioda od 24 nedelje, znaci starenja kože su bili vidno manji na tretiranom delu kože, a biopsija je pokazala povećano stvaranje glikozaminglicina i pro-kolagena, a to su sastojci koji poboljšavaju strukturu kože na delu kože koji je bio tretiran losionom s retinolom.
Retinol deluje na smanjenje broja bora, kao i na dubinu bora, koje nastaju starenjem.

 

Izvor: Moje zdravlje

Ostalim se dopalo i ovo:

 

Komentari
Loading...