Vitamini i minerali koji su potrebni ženama

Da bi zdravi dočekali duboku starost, saznajte šta vodeći svetski stručnjaci za zdravlje ženama preporučuju.

vittami

Održavajte svoje zdravlje ciljanim preparatima za svoju životnu dob, te u moru preparata koji se nude na tržištu saznajte šta je uparavo za vas najpotrebnije.

Kalcijum

Iako često ne razmišljamo o promenama u našem organizmu, činjenica je da naše kosti počinju da stare u ranim tridesetim. Sa dodatnih 1000 mg kalcijuma pripremite svoje kosti za godine koje dolaze, povećajte njihovu gustinu i kvalitet, te zaboravite tako često spominjanu osteoporozu. Takođe, kao što znamo kalcijum je veoma važan za mišiće i mišićnu kontrakciju, pa su medicinska istraživanja dokazale da on olakšava mestrualne tegobe i grčeve.

Magnezijum i gvožđe

Sve češće osećate umor, razdražljivost, iscrpljenost posle mesečnih ciklusa? Pomoć je veoma jednostavna. Stručnjaci tvrde da samo jedna tableta gvožđa i magnezijuma dnevno, pomaže našem organizmu da se opusti, obnovi, i da ponovno dobijemo toliko potrebnu snagu i volju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Skoro svaka druga žena ima manjak gvožđa, a da to i ne zna. Kada se organizam pobuni i počnu prvi simptomi, naše gvožđe je već u dubokom minusu.

Naš savet: Zašto sami povremeno ne zatražite od svog lekara da jednostavnim i brzim nalazom krvi, odredi nivo vašeg gvožđa?.

Omega 3 masne kiseline

Sigurno smo svi već čuli o dobrobiti ovih supstanci koje se nalaze u ribi, posebno lososu, sardini i skuši. Dokazano je da konzumiranje ovih namirnica ima veliki uticaj na olakšanje perioda PMS-a, kao i drugih menstrualnih tegoba. Takođe, omega 3 masne kiseline su veoma važne za trudnice. Neosporna je njihova učinkovitost u zdravom razvoja mozga kod fetusa, kao i kod ublažavanja simptoma postporođajne depresije.

Vitamin C

Dnevni unos 100-200 mg ovog dragocenog vitamina, bilo hranom ili preparatima C vitamina, pomoći će apsorpciju toliko potrebnog nam gvožđa . Ovaj vitamin takođe potpomaže kod zdravog mršavljenja, tako što sprečava oksidaciju i štiti organizam od toksina. Brojni beauty preparati bazirani su na C vitaminu, te je on svakako rešenje za sprečavanje starenja i za održavanje mladog i zdravog tena.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...