Generic filters
Exact matches only

Više od 18.000 građana obavilo preventivne preglede

Tokom akcije „Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova“ blizu 18.000 građana obavilo je preventivne preglede.

document 3271743 960 720

 

U okviru akcije „Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova“ koju je juče, na Svetski dan zdravlja, organizovalo Ministarstvo zdravlja ukupno 17.722 građana obavilo je preventivni pregled. „Izuzetan odziv građana, kao i tokom svih dosadašnjih akcija preventivnih pregleda, tokom kojih je blizu 270.000 građana obavilo pregled, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja..

Juče su svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u više od 150 zdravstvenih ustanova bili u prilici da obave ORL i kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi. U onim zdravstvenim ustanovama u kojima nije bilo moguće da se organizuju navedeni pregledi, građani su mogli da se o očuvanju sopstvenog zdravlja konsultuju sa lekarima, posavetuju se o zdravstvenim tegobama, terapijama i prevenciji.

U skladu sa velikim interesovanjem građana, akcija „Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova „ biće nastavljena i u narednom periodu. Ministarstvo zdravlja zahvalilo je svim građanima na podršci ovoj akciji, a zdravstvenim radnicima na uloženom trudu.

 

MNOGI SU ČITALI I OVE TEKSTOVE:

 

Autor/Izvor: B92 Foto: Pixabay

Komentari
Loading...