Više joda za bolju koncentraciju

Sposobnost da se skoncentrišemo, u velikoj meri se zasniva na okolnostima i situaciji u kojoj se tog momenta nalazimo.

Greške koje napravimo jer smo dekoncentrisani, nekad su male dok nekada mogu biti i kobne, na primer u vožnji. Redovan unos joda, hranom i vodom, siguran je način da popravimo koncentraciju.

Jod je esencijalni mineral za naš organizam, pa ga moramo svakodnevno unositi u dovoljnim količinama. Utiče na razvitak mozga i grananje neuronske mreže pa samim tim i na moždane aktivnosti. Pored pada koncentracije, nedostatak joda uzrokuje slabiju pažnju, a kod dece probleme sa učenjem i pamćenjem. Da bi održali funkcije mozga na najvišem nivou, jod nam mora biti svakodnevni saputnik.

Dnevne potrebe čoveka iznose 150 mikrograma, dok se trudnicama preporučuje duplo više, 300 mikrograma. Joda najviše ima u hrani morskog porekla, a u nešto manjoj količini u voću i povrću. Budući da pečenjem namirnice gube oko 20 odsto joda, a kuvanjem i do 58 odsto, najviše joda, naš organizam će apsorbovati preko vode bogate prirodno rastvorenim jodom.

Minaqua sadrži prirodno rastvoren jod i jedina je voda na ovim prostorima sa ovakvim mineralnim sastavima. Još davne 1912. godine osvojila je velike zlatne medalje na sajmovima u Rimu, Parizu i Londonu, tada pod nazivom”Franc Jozefova voda”. Više od 100 godina-tradicionalno najbolja MINAQUA.

PROČITAJTE VIŠE:

Izvor: blic.rs, FOTO: SHUTTERSTOCK

Komentari su zatvoreni..