Vi imate problem s venama- Mi imamo delotvoran lek

Predstavljamo vam delotvoran lek kojim ćete rešiti ili delimično ublažit probleme sa venama. Reč je o biljci nazivanoj veprina koja pripada porodici ljiljana. Latinski naziv joj je Radix Ruscus.

aaaaaa

Ta biljka je prirodni adstrigent, antiflogistik, antiinflamatorik, aperitiv, dijaforetik, diuretik, emenagog, hemostatik, laksativ, purgativ i venski vazokonstriktor.

U novije vreme ima veliku ulogu u lečenju  vena na nogama, teških i umornih nogu kod osoba koje puno stoje, kao i osoba obolelih od gihta. Od tinkture može se napraviti mast za hemoroide. Prašak od osušenog smrvljenog korena veprine koristi se za posipanje rana kod proširenih vena ili, pomešan s mašću, za lečenje hemoroida.

Plod veprine deluje diuretično i depurativno. Semenke veprine mogu se koristiti kao purgativno sredstvo. Ruscorectal, lek koji se izrađuje iz korena veprine, u službenoj medicini koristi se za lečenje proširenih vena, ulceroznih vena, venske insuficijencije, otvorenih rana, edema, upale spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida, krvarenja, svraba. Ruscorectal deluje na venski sistem, u prvom redu na venule i vene, što na kraju povećava srednji cirkulacijski pritisak, venski priliv – dotok i protok, minutni volumen srca, smanjuje arterijski otpor.

Veprina se preporučuje u lečenju bolesti krvnih sudova, naročito kapilara, urinarnog sistema, kože, ženskih bolesti i PMS-a, edema, dijabetesa, groznice, hemoroida, upale pluća, slabe cirkulacije, srčanih tegoba, tromboze, udaraca, uganuća, u preventivi postoperativnih zahvata, protiv zgrušavanja krvi, upale vena, vena na nogama, varikoznih vena, venskih infekcija, vaskularnih bolesti, zglobova, žutice, kao i za pročišćavanje jetre, bubrega i bešike.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...