Vežbe za dugotrajan gubitak kilograma

Teško je nakon dužeg vremena kada niste vežbali ponovno se naterati na treninge, zahvaljujući kojima ćete izgubiti suvišne kilograme i imati vitko telo. Najvažnija je volja i čvrst karakter koji će vam pomoći na samom početku procesa. Svi koji se odluče na vežbanje razmišljaju o vežbama uz koje će dugotrajno izgubiti kilograme.

vers

Jeste li čuli za afterburn efekt? Radi se o procesu koji vam pomaže sagoreti kilograme i danima kasnije nakon što ste vežbali. Zvuči dobro, zar ne? Retko ko nije čuo za ovaj proces, a kako i ne bi kada govori o učinkovitom načinu vežbanja.

Postoji nekoliko vežbi koje podrazumevaju afterburn efekt, a tu je i biciklizam. Kada je napolju lepo vreme ne postoji bolji način da iskoristite slobodne trenutke nego da ih provedete u vožnji biciklom. Za vreme niskih temperatura postoji kućni bickl uz koji možete postići isti efekt.

Pokazalo se da vožnja biciklom daje zavidne rezultate. Sedite na biciklo i odvozite dva sata, jedan ujutro, a jedan uveče u trajanju po 45 minuta. Tako ćete poduplati potrošnju kalorija.
Trčanje je još jedna aktivnost s kojom postižete afterburn efekt. Postoji nekoliko načina kako možete odraditi ovu aktivnost, a bilo bi najbolje kada bi se tokom trčanja izmenjivalo brzo i lagano trčanje.

Ako vam se ne ide na aerobic ili u teretanu na traku, pokušajte kod kuće prvo lagano trčati, zatim ubrzati i ponovno usporiti. Trčite lagano 15 minuta i nakon toga promenite tempo. Tako ćete udvostručiti potrošnju kalorija.

Volite li vežbati s tegovima? Pokušajte svaki put pre vežbe sa tegićima trčati barem 10 minuta. Osim što ćete se uspeti zagrejati, ova kombinacija vežbi će doprineti većoj i dugotrajnijoj potrošnji kalorija.

Vežbe s tegovima možete odraditi i bez trčanja. Tegovi su odlični za definiciju mišića, ali i za potrošnju kalorija. Preporučuju se serije bez pauza, jer samo tako vam je zagarantovana potrošnja još 400 kalorija. Odaberite vežbu koja vam najviše odgovara.

Autor: S.Š.

Komentari
Loading...