Generic filters
Exact matches only

Vežbe koje će vam pomoći kod bolova izazvanih išijasom

Najbolje je početi sa vežbama za istezanje leđa, a zatim nastaviti sa onim koje jačaju trubušnu i leđnu muskulaturu.

jj

Predstavljamo vam neke vežbe koje vam mogu pomoći da smanjite osećaj ukočenosti i bola, kao i trnjenje koje se često javlja duž nogu.

Vežba 1.

Lezite na leđa, stopalo leve noge stavite na koleno desne. Rukama uhvatite desnu natkoljenicu malo iznad kolena i vucite lagano na prsa. Zadržite 30 sekundi. Isto ponoviti sa drugom nogom.

Vežba 2.

Zauzmite neutralan položaj dok ležite na leđima. Pri udisaju savijte kičmu u položaj luka i krenite prema napred, zadržite, i vratite u početni položaj tako da donji deo leđa i karlica budu „prilepljeni“ za podlogu. Zadržite se u svakoj poziciji po pet sekundi.

Vežba 3.

Lezite na leđa, raširenih ruku i nogu savijenih u kolenima. Spojene noge nagnite prvo udesno, zatim ih vratite u početni položaj pa ih nagnite u levu stranu.

Vežba 4.

Iz ležećeg položaja podignite gornji deo tela, oslanjajući se na pod laktovima i podlakticom. Zadržite se u ovom položaju sve dok vam u njemu ne bude neprijatno, a potom se ponovno spustite u početni položaj.

Vežba 5.

Lezite na leđa nogama savijenim u kolenima i kukovima. Ruke ispružite uz telo. Podignite glavu i ramena od podloge, zatim prstima dotaknite kolena, zategnite stopala i pritisnite kičmu uz podlogu. Zadržite nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj.

Vežba 6.

Iz klečećeg položaja podignite levu nogu i desnu ruku. Vratite se u početni položaj i isto to ponovite drugom rukom i nogom.

Mnogima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...