Ova vežba vam provereno pomaže kod glavobolje

Naučićete ovu vežbu vrlo lako, a kao efikasan lek izvodićete je kada dođe do glavobolje…

jj

Sedite na pod sa zadnjicom oslonjenom na ćebe smotano u valjak. Noge ispružite ispred tela. Vrhovima peta snažno uprite o pod. Lagano se zaljuljajte, i oslonite na levu stranu zadnjice, a desnu stranu zadnjice pogurajte unapred, klizeći desnom rukom prema peti. Ponovite sve i s drugom stranom.

Nežno pritisnite natkolenice o pod. Deo neposredno iznad kolena pritisnite dlanovima ili vrhovima prstiju na dole. Iz tog položaja, sagnuti u ravni s kukovima, podižite grudni deo prema plafonu, dok natkolenice ostaju pritisnute na pod. Privucite prepone ka karlici. Udahnite zadržavajući trup izvučen unapred, paralelno iznad kukova, i ne lomite se u struku. Izvucite trticu od karlice. Ako možete, uhvatite ivice stopala rukama, palčevima ispred nožnih prstiju, i ostanite tako čvrsto “opasani”.

Pazite da vam laktovi ostanu ispruženi. Kad mislite da ste spremni da idete dalje, ne spuštajte se u prednji naklon svom snagom. Zadržite se u položaju u kom su ruke na stopalima i uvek nastojte da držite ispružen torzo i podignutu glavu. Ako stopala držite samo ispružena, savijte laktove i podignite ih iznad kolena. Ako stopala držite rukama, izvucite zglobove i ispružite ruke ravno. Bedrima prvo približite donji deo stomaka, zatim gornji, pa rebra i na kraju spuštajte glavu. Sa svakim udisajem podignite i nežno istegnite trup, a sa svakim izdahom malo ga opustite i savijte na dole. Na taj način torzo se pomera i isteže gotovo neprimetno, zajedno s disanjem.

Pokušajte možete li da izvučete ruke napred ispred stopala na pod. U krajnjem položaju ostanite od minut do tri. Kad se podižete, najpre podignite prsa od bedara i ispravite laktove ako su savijeni. Udahnite i podignite torzo tako da istovremeno gurate trticu prema karlici.

Neki od mogućih uzroka vaših glavobolja
Komentari
Loading...