Veniri-Keramičke fasete

Veniri ili keramičke fasete su tanak porcelanski „štit“koji prekrivaju prednji deo zuba. Keramičke fasete predstavljaju trajno rešenje za promenu boje ,oblika I položaja zuba.

shutterstock_9490063

U zavisnosti od biološkog faktora, I nege zuba keramičke fasete ili veniri mogu trajati od 10-15 godina. Veniri ili keramičke fasete predstavljaju efikasno, brzo i trajno rešenje za zdrav I lep osmeh.

Idealno su rešenje da povratite prirodan izgled vaših zuba I poboljšate boju i oblik, kao I za zatvaranje manjih prostora između zuba. Primenom savremenih materijala i tehnikom postižu se izuzetni estetski rezultati. Keramičke fasete su tanke, presvlake koje prekrivaju prednji deo zuba, I koriguju njihove nedostatke. U potpunosti oponašaju prirodnu boju i izgled zuba.

Fasete se uglavnom prave od keramičkih materijala, mada se mogu izrađivati i od kompozita.. Brušenje zubnog tkiva je minimalno. Od kada su počeli da se koriste keramički veniri predstavljaju osnov svake stomatološke prakse koja vodi računa o estetskim zahtevima pacijenata.

Komentari
Loading...