Važnost probiotika kod dijabetesa tipa 2

Višegodišnja istraživanja sprovedena u četiri evropske zemlje pod vodstvom istrazivača UCL pokazala su nesumnjivu povezanost između crevne flore i nastanka dijabetesa , s jedne strane i pozitivne uloge prebiotika sa druge strane.

iii

Pokazano je u toku navedenih istraživanja da je promenom strukture crevne flore uz pomoć prebiotika omogućeno:

  • povećanje na osetljivost hormona leptina
  • smanjenja apetita
  • smanjenje telesne težine

Rezultati su objavljeni u američkom internacionalnom časopisu « Diabetes » u izdanju « Amercian Diabetes Association ».
Istraživanje je potvrdilo da « nove dobre bakterije » nastale modifikovanjem crevne flore uz pomoć prebiotika imaju pozitivan efekat na organizam tamo gde postojeće terapije ostaju bez uspeha ili daju spore i slabe rezultate. Neke od ovih « dobrih » bakterija povezane su sa poboljšanjem dijebetesa tipa2 i učestvuju u ponovnom uspostavljanju « dijaloga » između određenih hormona koji se proizvode u crevima i organa kao što su mozak, pankreas, adipozno (masno) tkivo.

Rezultati navedenih istraživanja potvrđuju značaj primene resveratrola u pomoćnoj terapiji predijabetskog stanja i dijabetesa tipa 2, s obzirom da je dokazano njegovo prebiotsko delovanje.

Tako je ponovno došlo do izražaja globalno tretiranje dijabetičnog bolesnika ovim jedinstvenim preparatom, što je nesumnjivo njegova velika prednost u odnosu na slične preparate na tržištu, tim pre jer se radi o jedinoj formuli sa produženim dejstvom koje omogućuje istinski terapijski učinak.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...