Uz ovu hranu izbacite nikotin iz tela

Postoje mnoge opasnosti po zdravlje od nikotina koji se nalazi u cigaretama. Nikotin dovodi do naglog porasta krvnog pritiska i oštećenja pluća. Nije nimalo lako  osloboditi se pušenja jednom kada se naviknete na to. Međutim, ako ipak prestanete pušiti, učinci nikotina će trajati godinama.

nar

Međutim, možete “isterati” nikotin iz tela sa zdravom hranom i menjanjem vašeg stila života.

Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon prestanka pušenja, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E. U nastavku pogledajte koje to namirnice trebate jesti kako bi izbacili nikotin iz vašeg tela.

1. Brokola

Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u telu. Dakle, jedite brokoli kako bi „izbacili“ nikotin iz vašeg tela. On takođe pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

2. Pomorandže

Sok pomorandže je bogat izvor vitamina C. Možete poboljšat  metabolizam vašeg tela i rešiti se stresa, ukoliko redovno jedete pomorandže.

3. Sok od šargarepe

Ako pušite, onda trebate da znate da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u telu tri dana. Ako ste pušač, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od šargarepe dobar je za kožu, a takođe je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

4. Zeleno lisnato povrće

Spanać je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem telu, jedite spanać.

5. Nar

Ovo crveno i sočno voće poboljšava cirkulaciju krvi i povećava krvne ćelije u telu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.

6. Kivi

Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Kada pušite, ti vitamini se smanjuju u telu.

7. Bobice

Bobice poput jagoda pomažu u „isterivanju“ nikotina i drugih štetnih toksina iz tela.

8. Voda

Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim savetima mnogih istraživača , možete prestati pušiti i smanjiti nikotin iz tela konzumiranjem dosta vode.

Komentari
Loading...