Uz ove savete doskočite alergijama

Oči su vam krvave, suze i svrbe vas? Imate problema s disanjem, kijate i kašljete? Sve su to simptomi alergije koji mogu biti iznimno iritantni. Otkrivamo vam nekoliko načina da doskočite alergijama i pre nego što im započne sezona.

aler

Delujte preventivno

‘Kako bi alergija bila pod kontrolom, unosite 600 miligrama kvercetina dva puta dnevno između obroka’, sugeriše doktor Randy Horwitz . Kvercetin sprečava izlučivanje histamina koji su odgovorni za alergije. S terapijom je najbolje započeti četiri do šest nedelja pre sezone alergija, ali pomoći će i ako je počnete primenjivati i kasnije.

Koristite sredstva za ispiranje

Redovno čišćenje nosnica pomaže u održavanju higijene i čisti ih od mogućih alergena koji bi mogli prouzrokovati  iritaciju i alergijsku reakciju.

Prilagodite ishranu

Za suzbijanje simptoma alergija Horwitz preporučuje namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama. U ishranu unesite što više ribe kao što su losos i skuša, semenke lana i orahe. Treba smanjiti konzumiranje mleka i mlečnih proizvoda jer sadrže proteine koji povećavaju proizvodnju sluzi.

Komentari
Loading...