Uništite perut uz pomoć prirodnih lekova

Stvaranje peruti u kosi je jako čest problem kod svih ljudi. Osim u kosi, može se pojaviti i na bradi, nosu, obrvama, u ušima i na vratu. Da bi sprečili nastajanje peruti, pokušajte sa domaćim receptima.

pper

Perut je zapravo mrtva ćelija kože koja vaše teme izbacuje. Ukoliko jako često perete kosu sa raznim preparatima, povećajete  šansu za pojavu peruti jer se teme suši i iritira. Ukoliko imate velikih problema sa peruti, na tržištu postoji mnogo šampona baš za ovakve situacije.

Kod odabira šampona pripazite da li postoje određeni koji su bolji za vaš tip kose. Nakon što operete kosu, odmah je češljate kako bi ravnomerno rasporedili prirodna ulja iz kose. Čak i povećanje stresa vam može povećati količinu peruti na vašoj kosi. Ako se želite rešiti peruti prirodnim putem, postoje razni recpeti koji vam mogu pomoći.

Domaći recepti protiv peruti

Jogurt i crni biber

Pomešajte temeljno dve kašike crnog bibera u prahu. Zatim ovu smesu utrljajte u kožu i nakon sat vremena isperite sa blagim šamponom.

Maslinovo ulje protiv peruti

Možete se rešiti peruti uz pomoć maslinovog ulja. Maslinovo ulje je jednan od najcenjenijih domaćih lekova za perut. Nanesite mlako maslinovo ulje na teme u kružnim pokretima, pre nego što odete u krevet. Isperite kosu s blagim šamponom u jutarnjim satima.

Limunov sok i kokosovo ulje

Pomešajte jednu kašiku limunovog soka s pet kašika kokosovog ulja. Nanesite na kožu kako bi se oslobodili od peruti. Limunov sok je prirodan lek za perut. Postoji mit da sok od limuna može dovesti do sede kose. Međutim, to nije tačno. Ostavite ovaj lek na koži 20 do 30 minuta, a zatim operite sa šamponom.

Sirće

Sirće je vrlo učinkovito u lečenju peruti. Postoji nekoliko načina na koje možete da ga koristite za sprečavanje pojave peruti. Možete masirati teme sirćetom pet do sedam minuta. Jabukovo sirće će vam pomoći da se oslobodite mrtvih ćelija kože, koje su odgovorne za začepljenje folikula što dovodi do pojave peruti.

Soda bikarbona

Možete dodati jednu kašiku sode bikarbone u šampon kako bi uklonili perut.

Aloe vera

Primena aloe vere gela na kožu uklanja perut. Ostavite je da deluje na temenu 15 minuta. Aloja je prirodni lek, koji obnavlja oštećenu kožu i koji se bori protiv peruti.

Jaja za uklanjanje peruti

Umutite dva jajeta i to primeniti na kožu i isperite za jedan sat. Jaje pomaže u lečenju peruti i opadanju kose. Jaje deluje kao dobar omekšivač za suvu kosu, te joj daje sjaj.

Komentari
Loading...