Umirite nervozan stomak na ove načine

Problemi sa stomakom mogu biti vrlo stresni i neprijatni, ali na sreću postoje jednostavnio i prirodni načini da umirite stomak i to za kratko vreme.
nad

1. Popijte čaj

Čaj je jedan od najlakših načina da umirite stomak. Čaj od đumbira, kamilice ili metvice može umiri bolove u stomaku i smanjiti nervozu. Čaj od metvice takođe pomaže kod menstrualnih bolova i smanjuje mučninu i zato je dobro imati ga uvek pri ruci!

2. Pepermint

Imajte uvek u torbi pepermint bombone ili žvake u slučaju da treba osvež dah ili da smirite stomak. Tvrde pepermint bombone ili žvake sa peperminta mogu pomoći ako imate bolove u stomaku ili problema s varanjem. Prema istraživanju Univerziteta u Marylandu, pepermint opušta mišiće stomaka i zato je od velike pomoći.

3. Đumbir

Đumbir je još jedan koristan sastojak ako pokušavate da umirite stomak . Đumbir je poznat po tome da pomaže kod mučnine, a takođe i smanjuje bolove u stomaku. Ne brinite, ne morate da žvačete koren svežeg đumbira, dovoljno je da popijete čaj ili ga dodati u supu ili jelo.

4. Bistra supa

Ako možete pojesti nešto, smirite stomak pomoću bistre supe od piletine ili povrća. Odaberite nešto lako probavljivo (šargarepu ili krompir) kako ne biste riskirali da još više iritirate stomak. I piletina i supa od povrća su lagani i hranljivi, tako da mogu ublažiti mučninu i dijareju.

5. Prepečeni hleb

Ako ste kod kuće, pokušajte sa suvim, prepečenim tostom. Ovo je vrlo star lek za želudac i mnogi ljudi ga koriste, tako da znate da je sigurno proveren lek. Prepečeni hleb ili dvopek upija toksine iz stomaka.

6. Pirinač

Pririnač je lagana hrana koja će brzo umiriti vaš stomak. Lako probavljive namirnice je dobro jesti kada imate problema, jer mogu zaustaviti dijareju apsorbirajući tečnost u vašem probavnom sistemu. Pirinač smanjuje i mučninu.

7. Med

Med je jedan od njaboljih lekova za smirivanje stomaka! Med sadrži mnogo enzima i kiselina koje pomažu pri probavi i apsorpciji. Uzmite kašiku meda ili ga stavite u čaj kako biste ublažili mučninu i dijareju.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...