Ulje od pomorandže kao lek

Eterično ulje pomorandže već godinama je poznato kao odličan eliksir za kožu i psihoterapiju upravo zbog svog svežeg i slatkog citrusnoga mirisa i učinka.

ulje od pom

Mnogi ne znaju, ali eterično ulje pomorandže deluje odlično u brojnim zdravstvenim i terapeutskim svrhama.

U aromaterapiji, ulje pomorandže preporučuje se kod depresije jer izrazito deluje opuštajuće i antistresno te smanjuje anksioznost.

Ukoliko imate problema s probavom, eterično ulje pomorandže će rešiti takav problem. Naime, umiruje probavne poteškoće te sprečava zatvor probave. Za najbolje rezultate umasirajte ga na područje stomaka u smeru kazaljke na satu.

Sigurno ste se zapitali kako to da su skoro sve tabletice protiv grlobolje na bazi pomorandže. Eterično ulje pomorandže deluje kao dobar antiseptik tako što sprečava razmnožavanje bakterija i virusa te time smanjuje bol u grlu.

Takođe, za sprečavanje ranica na usnama, upotrebite pomorandžino ulje za ispiranje usta.

Imate li problema s kožom prepunom akni i prištića te s prekomernim lučenjem sebuma, odlučite se za ovo ulje. Razlog tome je što pomaže pri kontrolisanju lučenje žlezda lojnica pa je koža zato zdravija i lepša.

Isto tako, vrlo je preporučljivo i kod suve i ispucale kože jer podstiče stvaranje kolagena i deluje vrlo učinkovito na cirkulaciju.

Ulje slatke pomorandže se pokazalo odlično i kod detoksikacije organizma. Pročišćava bubrege, mokraćne puteve i limfni sistem te tako deluje kao diuretik.

Upravo zbog toga, izbacuje različite toksine iz organizma poput žućnog kamenca, viška soli, želudačne i mokraćne kisline.

Osim što je dobro za izgradnju novih i zdravih ćelija kože, eterično ulje pomorandže se koristi i za uklanjanje celulita.

Da biste imali kožu koja na sebi nema ni malo celulita, svakodnevno koristite eterično ulje pomorandže i to uveče i ujutru.

Već nakon nekoliko primena, osetiti ćete znatnu promenu u izgledu kože i o čvrstoći kože koja će biti vidljivo lepša i ravnija.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...