Generic filters
Exact matches only

Ulje koje pomaže u rešavanju problema kurijeg oka i bradavica

Ulje od čajevca obično se koristi u aromaterapiji, a ređe se preporučuje unutrašnja upotreba.

Svakako je pozitivna strana korišćenja eteričnog ulja od ove biljke ta što ono uopšte nije naročito skupo, a ima vrlo široku primenu.

Ipak, naročito treba biti obazriv sa njegovim korišćenjem ako je kod nekoga primećena pojačana osetljivost.

Ko god da ima problem sa kurjim okom zna koliko to ume da bude bolno. Zato uopšte i nije čudno što mnogi pokušavaju da pronađu prirodan lek za ovo neprijatno stanje. A često se navodi da je upravo ulje čajevca odlično sredstvo za kurje oko, ali u kombinaciji sa sirćetom od jabuka.

Najpre je potrebno, ako je to ikako moguće da koristite prirodno jabukovo sirće. A biće vam potrebno samo ulje čajevca i jabukovo sirće, kao i dva komadića vatice. Celokupan postupak, inače ne traje uopšte dugo.

Postupak je, u principu vrlo jednostavan i podrazumeva da natopite jedan komad vate jabukovim sirćetom i da ga ostavite par minuta da odstoji na kurjem oku. Poželjno je da blago pritisnete, kako bi bolje prodrla tečnost do obolelog mesta. Nakon što istekne tri do najviše pet minuta, skinite vatu sa tog dela stopala i ostavite da se na prirodan način osuši.

Za sve to će vam trebati takođe par minuta.

Zatim ćete, isto tako manji komad vate natopiti eteričnim uljem čajevca. Vaša je volja da li ćete vaticu zalepiti flasterom ili ćete je držati desetak minuta, ali ne duže. Obratite pažnju na vreme, jer je vrlo važno da to bude ne duže od 10 minuta.

Celokupan opisani postupak je potrebno da ponavljate nekoliko dana, te bi trebalo nakon toga da problem sa kurjim okom bude rešen.

A ako želite da ubrzate, onda je potrebno da pre celokupnog postupka isparite noge u toploj vodi.

Ulje čajevca za bradavice

Mnogi koji su koristili ulje čajevca za bradavice i to prvenstveno one takozvane viseće, a koje se mahom javljaju na vratu, su saglasni da su vrlo brzo rešili taj problem.

Ipak, treba da budete veoma obazrivi kada je primena eteričnog ulja ove biljke za lečenje bradavica u pitanju, pa se u tom smislu savetuje da prvo treba isprobati njegov efekat na manjem delu tela. Može se dogoditi da se usled pojačane osetljivosti jave određene reakcije na koži. Ukoliko se to bude dogodilo, trebalo bi odmah prestati sa tretmanom.

Izuzev ulja čajevca, za lečenje posebno virusnih bradavica je potrebno ojačati imuni sistem, a na prvom mestu se savetuje da to bude uz povećanje količine vitamina C, odnosno unosa namirnica u kojima se on nalazi.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...