Generic filters
Exact matches only

Ulje koje će ukloniti bore, strije…

Ulje pšeničnih klica je bogat izvor vitamina B6 i folne kiseline iz kompleksa B vitamina, magnezijuma, kalijuma i fosfora i brojnih drugih esencijalnih hranljivih materija i zdrav je dodatak ishrani.

uu

Ono ima visoku nutritivnu vrednost u poređenju sa drugim biljnim ili žitnim uljima. Sadrži skoro 25% svih hranljivih materija pšeničnog zrna pa zato ima brojna korisna svojstva.

U nastavku teksta navedeno je 10 najvažnijih korisnih svojstava ulja pšeničnih klica koja će vas dovesti u iskušenje da i sami počnete da ga koristite.

Protiv bora

Pšenične klice sadrže antioksidante i agense koji usporavaju starenje, što pomaže u sprečavanju brojnih bolesti poput kancera, kardiovaskularnih oboljenja itd. Ulje pšeničnih klica takođe pomaže da se ublaže znaci starenja – borice i bore, a takođe smanjuje pojavu znakova prevremenog starenja. Čuva teksturu vaše kože i čak štiti kožu od oštećenja.

Protiv strija

Ulje pšeničnih klica sadrži vitamin B koji pomaže kod oporavka oštećenog tkiva i regeneracije. Takođe pomaže mineralima, vitaminima i nutrijentima da dopru u naše ćelije.Zbog ovoga se ulje pšeničnih klica koristi za strije.

Ulje pšeničih klica za lice

Ulje pšeničnih klica je dobro za zdravlje kože jer sprečava brojne probleme sa kožom poput psorijaze, ekcema i suve kože. Možete ga nanositi topično – umiriće i popraviti oštećenu kožu. Sadrži vitamin E koji se smatra veoma dobrim zalice.

Ulje od pšeničnih klica za kosu

Ukoliko želite da popravite štetu koju ste naneli svojoj kosi, priroda ima neka rešenja. Razmislite o upotrebi prirodnih ulja, poput ulja od pšeničnih klica, koja će vam pomoći da nadoknadite izgubljenu vlagu i pomoći da sprečite nova oštećenja. Ulje od pšeničnih klica za kosu koristite topično a ne oralno. Ako imate težak oblik alergije na pšenicu ili gluten, ulje pšeničnih klica nije za vas.

Pšenično ulje za omekšavanje kose

Suva kosa dovodi do pojave ispucalih krajeva i pucanja, tršavost i beživotnost da ne pominjemo. Skalp luči loj koji kosi daje vlagu, međutim, taj loj ima tendenciju nakupljanja na skalpu. Ako imate dugu kosu, koren može da bude mastan, a ostatak kose suv i krt. Možete da upotrebite ulje od pšeničnih klica koje se sastoji od dugolančanih masnih kiselina koje imaju svojstva emolijensa, kako biste ublažili suvoću i kosu učinili mekom i hidriranom. Može da se koristi u tretmanima i maskama za kosu da bi regenerisalo i omekšalo kosu, posebno ako često koristite toplotu ili boje za kosu.

Ulje pšeničnih klica u ishrani

Ulje pšeničnih klica je bogato dugolančanim, zasićenim primarnim alkoholom koji se zove oktakozanol. On popravlja mišićnu energiju. Stoga se ulje pšeničnih klica svesrdno preporučuje sportistima. Ono daje energiju i kiseonik tokom treninga i čini vas ornima.

Pozitivno deluje na nervni sistem

Ulje pšeničnih klica je korisno za popravljanje raspoloženja jer sadrži dobre omega 3 masne kisleine koje sistematski utiču na regulisanje rada nervnog sistema. Čini vas energičnima i u velikoj meri smanjuje stres jer sadrži vitamine B kompleksa.

Popravlja nivo šećera u krvi

Ulje pšeničnih klica ima visok sadržaj magnezijuma. Iz tog razloga, kada se redovno koristi, održava zdrav nivo šećera u krvi, što je posebno važno za pacijente koji boluju od dijabetesa. Drži nivo šećera u krvi pod kontrolom i tako u velikoj meri kontroliše dijabetes.

Smanjuje nivo lošeg holesterola

Ulje pšeničnih klica snižava nivo lošeg holesterola i pojačava cirkulaciju krvi, što zauzvrat održava zdravlje srca. Pojačana cirkulacija krvi pomaže i očuvanju zdravlja kože i kose.

Poboljšava ukupno zdravlje

Redovno konzumiranje ulja pšeničnih klica obezbediće vam zdrav i dug život bez bolesti. Ono sprečava brojne bolesti, smanjuje nivo stresa i daje energiju. Ako želite da vodite zdrav život, u svakodnevnu ishranu uključite tri šolje pšenice.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...