Generic filters
Exact matches only

Ulje koje će preporoditi vašu kosu i rešiti vas peruti

Proleće je vreme kada koža dođe u stanje disbalansa, a pored toga i kosa može početi pojačano da opada i može da se masti više.

Kako biste tome stali na kraj, a uz to da ne koristite prejake i preskupe preparate, mi smo izdvojili jedno moćno sredstvo koje dolazi iz prirode.

Važno je da znate da ovo ulje ne košta puno i može se naći u bilo kojoj apoteci, kao i u mnogim drogerijima. Veoma se malo koristi i trajaće vam dugo, a najvažnije je da ono zaista pomaže i vrlo je efikasno.

Ulje čajevca povoljno utiče na masnu kožu, akne, ali i na uklanjanje peruti, svrab, iritaciju temena i odlično stimuluše rast kose. Utiče na cirkulaciju kože glave i sprečava opadanje kose.

Ulje možete staviti u neutralan šampon bez sulfata (kopriva, breza), a možete ga utrljati na teme kose u kombinaciji sa uljem nosačem (kokosovo, maslinovo). Najbolje bi bilo da kašiku ulja nosača pomešate sa 5 kapi čajevca i umasirate vlasište. Ova mešavina dobro utiče na rast kose i sprečavanje opadanja.

Soda bikarbona i čajevac mogu biti odlično sredstvo koje uklanja bakterije i gljivice sa temena, a istovremeno jača kosu i vraća koži glave pH.

Uzmite kašiku sode, 5 kapi ulja čajevca i 3 kašike meda. Nanesite ovu smesu na teme i nežno umasirajte. Nakon 10 minuta isperite, a tretman ponavljajte dva puta nedeljno. Pored toga što čisti gljivice i bakterije, ono sprečava mašćenje temena i kose uopšte.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...