Generic filters
Exact matches only

Ublažite stres uz ove savete

Svakodnevno slušamo savete kako da se oslobodimo stresa ili kako da se smirimo u stresnim situacijama. U tom duhu mi vam donosimo način koji nije trajno rešenje, ali u kriznim situacijama može da ublaži napetost…

sea

Ovim mirisima ublažićete stres!

1. Lavanda

Mirisna lavanda idealna je za opuštanje tela i uma pre odlaska u krevet. Deluje smirujuće, a od davnina je eterično lavandino ulje sastojak kupki i krema za regeneraciju kože. Nije retko da lavandu zbog njenog jedinstvenog mirisa koristi i parfemska industrija.

Lavanda pomaže pri opuštanju, olakšavajući san osobama koje muči nesanica, kao i pacijentima koji pate od bolova izazvanih migrenskom glavoboljom. Naučni dokazi sugerišu da upotreba lavande kroz aromaterapiju pomaže kod smirivanja nervnog sistema, pomažući osobama da se osećaju pozitivnije.

2. Cimet

Njegov miris raspršuje stres i poboljšava raspoloženje. Cimet je jedan od svestranijih i učinkovitijih začina s dugom listom zdravstvenih dobrobiti, uključujući i velike sposobnosti u borbi s dijabetesom jer poboljšava aktivnost insulina. Redovnim korišćenjem cimeta kao dodatka ishrani štite svoj organizam od prehlade i jačate kosti. Njegova lekovitost dolazi do izražaja i kod problema s mučninom i povraćanjem. Posipajte njime svoju jutarnju kafu – razbudićete se za tren oka i započeti dan sa osmehom na licu.

3. Citrusno voće

Citrusno voće, kao što su pomorandža, limun, mandarina, limeta, stvoreno je za opuštanje, utehu i podizanje nivoa energije kada su nam baterije na rezervi. Često se koristi u kombinaciji s baznim uljima za masažu.

4. Čokolada

Čokolada stimuliše stvaranje endorfina koji nam daje osećaj užitka i zadovoljstva, a jednako tako ona sadrži serotonin, prirodni podizač raspoloženja i antidepresiv.

Dermatolozi otkrivaju posledice stresa na kožu i kosu
Komentari
Loading...