Uklonite celulit ležeći na kauču

0

Lepa figura, glatka koža, ravan stomak je san mnogih žena. Nije lako dostići ga: od vežbanja “pucaju” leđa. Malo je onih koje imaju vremena i strpljenja da ih sprovode redovno, a borba sa celulitom se često oduži u beskonačnost.

celulit

Na sreću sada postoji savremeno sredstvo koje omogućava da se oslobodite celulita i sprečava pojavu “zvezdasto” proširenih kapilara. I što je najbolje to možete postići bez napora – ležeći na kauču i čitajući knjigu. Reč je o popularnoj kompresivnoj masaži. Nazivaju je i presoterapija i limfnodrenažana masaža.

Šta je to?

Poznato je da ljudsko telo sadrži 80% tečnosti, te je dobra cirkulacija krvi i limfe jedan od ključeva zdravlja i lepote celog organizma.

Postupak limfne drenaže je zapravo poboljšanje cirkulacije linfe. Na stomak, noge ili bedra stavljaju se posebne manžetne u kojima se nalaze zatvorene vazdušne komore. U tim komorama se nalazi vazduh pod određenim pritiskom. Zbog pritiska koji vrši manžetna dobija se efekat kompresivne masaže na delovima tela gde su postavljene.

Do nedavno takav aparat je mogao da se nađe samo na klinikama i u salonima lepote, a sada se pojavila pojednostavljena verzija za kućnu primenu, koja po efikasnosti ne zaostaje za svojom “starijom braćom”.

Jedan od njih – ekonomični Unix Air Relax, razvijen od strane stručnjaka iz Južne Koreje, namenjen je za kućnu upotrebu. On omogućava masažu nogu, bedara i struka tako da možete da se brzo otarasite suvišnih nabora, celulita i zategnete kožu.

Takođe je važno da pomenuti aparat ne daje samo estetski efekat: on može da pomogne u lečenju bolesti kao što su limfostaza, proširene vene, povećana napetost mišića, mišićni grčevi, otoci nastali posle povreda ili zbog venske insufucijencije. Zaista jedan od uzroka ovih bolesti i stanja je poremećaj cirkulacije krvi i limfe. Treba znati da i pored efikasnosti limfnodrenažnih aparata tretman treba da se sprovodi uz konsultaciju lekara.

Komplet Unix Air Relax sadrži aparat za presoterapiju sa pet programa, dve masažne manžetne za noge (možete da kupite dodatne manžetne za struk, ruke i specijalni šorc), daljinski upravljač i uložak aplikatora.

Komentari
Loading...