Generic filters
Exact matches only

Uklanjanje neželjenih dlačica bez odlaska kod kozmetičara

Ako ne volite da depilaciju obavljate u salonu, već se uvek odlučujete za kućne varijante, sigurni smo da će vas interesovati šta je to depilacija brašnom!

 

Ovo je nova metoda kada je u pitanju kućno uklanjanje neželjenih dlačica.

Prednosti su joj što je potpuno prirodna, tako da nema bojazni od alergijskih reakcija, a obavlja se krajnje jednostavno i brzo. Koren dlačica s vremenom slabi i dlake postaju tanje i manje vidljive.

Mana joj je što može da ukloni samo tanje dlačice, nikako on jače na telu, tako da je pogodna samo za skidanje dlačica sa lica i onih nežnijih sa tela.

U svakom slučaju, treba joj pružiti priliku, jer je itekako efikasna i neškodljiva.

Uklanjanje dlačica sa lica 

Sastojci:

  • 1 šolja brašna – najbolje od leblebije
  • pola kaišičice kukrukme
  • malo mleka

Pomešajte brašno od leblebije i kurkumu. Sipajte par kapljica mleka – tek toliko da se stvori gusta smesa.

Nanesite smesu na dlačice na licu u smeru njihovog rasta i ostavite da se suši 20 do 25 minuta. Nakon toga, vlažnim peškirom skidajte dlačice suprotno od smera rasta.
Ostatke smese uklonite toplom vodom. Na kraju nanesite hidratantnu kremu.

Tokom ove vrste depilacije možete osetiti blagu iritaciju, ali to traje kratko. Ukoliko postupak budete ponavljali redovno značajno ćete smanjiti dlake na obrazima i bradi.

​Uklanjanje dlačica sa lica

Sastojci:

  • 10 ml svežeg limunovog soka
  • 1 šolja vode
  • 30 g brašna od leblebije

Pomešajte sve sastojke da smesa bude bez grudvica, pa nanesite na lice. Ostavite da se osuši, 15-tak minuta, pa je skinite peškirom (jačim pokretima) u smeru rasta dlačica.

Depilacija dlačica na telu

Sastojci:

  • 1 belance
  • 1 kašika šećera
  • pola kašike kukuruznog brašna

Jaču depilacijsku smesu za celo telo dobićete mešavinom belanceta, kukuruznog brašna i šećera. Umutite belance sa šećerom, pa smesi dodajte i kukuruzno brašno. Mešajte dok ne dobijete gustu pastu.

Nanesite je na suvu kožu u smeru rasta dlačica i ostavite da se osuši, pa ogulite sa kože suprotno od smera rasta dlačica. Na ovaj način ih uklanjate sa korenom, možete je primeniti i na gušće dlake, kao standardnu depilaciju i rezultat će trajati duže.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...