“Ukidanje večere” utiče višestruko dobro na ljudski organizam

“Ukidanje večere” je veoma jednostavno za sprovođenje i ne zahteva posebne namirnice i jela.Primena ove dijete podrazumeva ukidanje večere, što znači da nakon 16 časova ne treba ništa da jedete do sutra ujutru. Ako ležete kasnije, satnicu možete da pomerite, važno je da je razmak između dva obroka 14 sati.

večera

Američki istraživački centar za dijetetiku je pokazao da redovno korištenje programa “Ukidanje večere” utiče višestruko dobro na ljudski organizam.

SMANJENJE TELESNE TEŽINE

Ako ne uzimate hranu posle 16 časova, telo počinje da sagoreva masnoće polako. Ne treba da očekujemo instant rezultate, već treba da budemo strpljivi.

Telo će sagorevati nekoliko grama dnevno i to je prednost ove dijete jer se na taj način neće pojaviti višak kože zbog brzog gubitka prekomerne težine već će se polako koža prilagođavati smanjenju težine.

ANTI-AGING

Izvor unutrašnje mladosti je hormonalni balans i dokle god naše telo proizvodi dovoljno hormona, mi smo zdravi i izgledat ćemo mlađe. Glad stimuliše proizvodnju hormona rasta i melatonina.

Naše telo luči dovoljnu količinu hormona rasta do 21. godine života i tada se lučenje smanjuje dok u starosti skoro da se uopšte ne luči. Manjak hormona rasta rezultira slabost mišića, zamor i povećan rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Naši preci, pre nekoliko stotina godina su odlazili na spavanje gladni tako da je naše telo spremno za duži period uslovnog posta. Kada smo prinuđeni da idemo na spavanje gladni, naša energija, koje bi telo kroistilo za varenje, se troši za eliminaciju štetnih supstanci, povećanje nivoa hormona i regeneraciju ćelija .

MASNOĆE

Ako redovno sledite program povećan nivo hormona će uticati na smanjenje masnoće u telu, jačanje kostiju, povećanje elastičnosti kože, smanjenje holesterola u krvi, jačanje imuniteta, smanjenje zamora i poboljšanje funkcije srca.

OBNOVA SNA

Kao što znate, dok spavate praznog stomaka proizvodi se melatonin, hormon sna. Tada se temperatura tela smanjuje i naš san je dublji i regenerišu se ćelije u telu.

Svi ljudi nakon dobro prespavanih noći izgledaju mlađe i obrnuto, nakon neprespavanih noći i sami znate da ne izgledate dobro.

Pročitajte i ovo:

Komentari
Loading...