Evo kako da ubrzate varenje

Početak kalendarske godine je po pravilu period kada se najviše slavi. Zato, nije ni čudo što u ovom periodu godine mnogi imaju tegobe izazvane lošim varenjem. Srećom, postoji način da sebi olakšate stvari

Vecera1-620x350
U ovo doba godine – kada u ishrani preovladava teška, masna i obilna hrana – od poremećaja varenja pati i mnogo veći broj ljudi. Neki od simptoma lošeg varenja, kao što su muka, bol u želucu, gasovi, gorušica, opstipacija, dijareja, slabost, gubitak težine, prisutni su danas kod više od 40 odsto osoba.

Savremeni način ishrane – brza, masna, zaleđena, pasterizovana, konzervisana hrana, kao i hrana iz mikrotalasne pećnice svakako imaju značajan uticaj na nastanak simptoma poremećenog varenja.

Takođe, kako starimo, tako opada i stepen efikasnosti našeg sistema za varenje.

Za zdravu ishranu važan je pravilno i kvalitetno sastavljen jelovnik, ali je ishrana delotvorna samo ako je u procesu varenja omogućena razgradnja unete hrane na elementarne jedinice, koje organizam posle može adekvatno da iskoristi.

Stomak1
Proces varenja regulišu enzimi. Oni su odgovorni za razlaganje unete hrane čime olakšavaju njenu apsorpciju.

Većinu ovih enzima neophodnih za pravilno varenje dobijamo iz hrane, ali ih proizvodi i sam organizam.

Varenje
Međutim, ponekad se ovi procesi u našem organizmu poremete. Najčešći uzroci lošeg varenja su nemogućnost našeg tela da proizvede dovoljno enzima ili nedostatak enzima za varenje u hrani.

Dodaci ishrani koji sadrže digestivne enzime mogu da spreče ili olakšaju poremećeno varenje. Digestal® je enzimski preparat koji može da dovede do ublažavanja i korigovanja poremećaja sa varenjem.
Zašto Digestal®?

– zato što poboljšava kvalitet varenja i omogućava da se bolje osećamo.

– otklanja tegobe izazvane unosom masne hrane.

– omogućava potpunije iskorišćavanje hranljivih materija.

– umanjuje digestivni stres.

Digestal
Upotrebom Digestal®-a otklanjamo digestivne smetnje kao što su osećaji težine, nadutosti i bola u stomaku, stvaranje gasova, mučnina i sve druge posledice ne baš pravilne ishrane.

Zato, za odlično varenje, koristite Digestal®!

(Telegraf.rs)

Komentari
Loading...