Generic filters
Exact matches only

Ubrzajte metabolizam uz ove savete

Donosimo vam nekoliko proverenih načina na koje možete ubrzati vaš metabolizam!

jj 2

Konzumirajte zeleni čaj

Ne samo da će vas ova superhrana napuniti antioksidansima, već će vam dokazano ubrzati rad metabolizma. Dodatni plus je to što zeleni čaj ne sadrži kalorije, pa ga možete piti u neograničenim količinama.

Intenzivirajte trening

Umerenost vam neće pomoći da pobedite u trci. Intervalni trening visokog intenziteta (HIIT: High Intensity Interval Training), poput intervalnih trka, je skup brzih intenzivnih vežbi koje mogu ubrzati metabolizam i podstaći sagorevanje kalorija satima nakon što je trening odrađen.

Ne preskačite doručak

Možda je vreme da razmislite odlaganju alarma kako biste se duže naspavali nauštrb pripremanja doručka, ali nastojte biti odgovorniji prema sebi i svom telu. Istraživanja su dokazala važnost podsticanja rada metabolizma doručkom. Ako niste osoba koja ujutro ima velik apetit, vaš doručak se može sastojati od nečeg posve običnog, poput grčkog jogurta sa zobenim pahuljicama.

Odradite vežbe opterećenja

Teretana nije samo mesto na kom možete vežbati i podstaći rad mišića, vežbe opterećenja takođe mogu podstaći rad metabolizma.

Koristite začine

Idući put kad u kuhinji budete izigravali Jamieja Olivera, u jelo koje pripremate dodajte kajenski biber. Istraživanja su pokazala kako kapsaicin iz kajenskog bibera itekako može podstaći metabolizam.

Pijte vodu

Konzumiranjem dovoljne količine vode osigurat ćete brži metabolizam i sagorevanje kalorija. Nastojte svaki dan popiti tri litre vode!

Odradite i kardio trening

S obzirom da je došlo lepo vreme, više nemate izgovor za to što vam je biciklo u podrumu ili garaži i dalje skuplja prašinu. Istraživanja su pokazala kako 45 minuta vožnje bicikla može podstaći rad metabolizma za čak 12 sati.

Jedite pametno

Ne biste verovali, ali hranjenje itekako može podstaći potrošnju kalorija. Određena hrana poput tune ili grejpa dokazano ubrzava metabolizam, baš kao i pojačan unos proteina u telo. Eto vam razloga da dan započnete jajima i zdravim proteinskim palačinkama!

Pijte kafu

Kofein koji se nalazi u kafi brzo se apsorbuje u krvotok, ubrzava rad srca i podstiče rad metabolizma i do tri sata nakon ispijanja kafe.

Smejte se više!

Naučnici su utvrdili kako desetominutno smejanje svaki dan može itekako potpomoći potrošnji energije, a time i kalorija. Dodatne mentalne pogodnosti ne treba posebno naglašavati.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...