Tuširanjem protiv celulita i loše cirkulacije!

Kontrastnim tuširanjem pospešuje se cirkulacija krvi i limfe, tkiva dobijaju više kiseonika i hranjivih materija, dok istovremeno oslobađaju telo od toksina. Kao rezultat se ublažava i hronična upala, a samim tim se deluje i na preostala 3 faktora.

tu

Ako ćete se naizmenično tuširati hladnom i vrućom vodom, pospešićete i rad metabolizma, a samim tim i smanjiti udeo masti – jednog od uzročnika celulita. Hladan tuš podstiče oslobađanje noradrenalina i norepinefrina, hormona koji su važni za regulaciju masnog tkiva. Možda mislite da je onda bolje konstantno se tuširati samo hladnom vodom, ali se varate. Tako ćete razviti toleranciju na delovanje hladne vode i učinak neće biti nimalo sličan kao kod izmene vruće i hladne vode.

Vruća voda podstiče širenje arterija i vena, zbog čega se povećava dotok hranjivih materija i kiseonika tkivima, što je odlično.

Stručnjaci ističu da je najbolje kombinovati tuširanje hladnom i vrućom vodom. To možete postići tako da se prvo tuširate vrućom vodom, a potom temperaturu vode postupno smanjujete. Takođe, tuširanje bi bilo najbolje završiti hladnom vodom kako bi učinak trajao što duže nakon tuširanja.

Komentari
Loading...