Generic filters
Exact matches only

Trudnoća i ishrana Spirulinom

Održavanje zdravlja tokom trudnoće je od vitalnog značaja i za majku i za fetus.

trudnica-z

To znači da izbalasirana hrana bogata hranljivim materijama je od suštinskog značaja za vreme trudnoće. Spirulina se smatra najpouzdanijim izvorom hranljivih materija koje su prirodne i biorazgradive.

Posebno je važno da se poveća unos gvožđa koji je neophodan za stvaranje krvnih ćelija (za snabdevanje i ishranu ploda), za optimalnu oksigenizaciju fetusa i zdrav neurološki i fizički razvoj. Spirulina je savršen izvor gvožđa tokom trudnoće koje organizam dva puta više apsorbuje od oblika gvožđa koji se nalaze u povrću i mesu.

Spirulina sadrži 60% proteina koje su sadržane u sve esencijalne amino kiseline koje su neophodne za razvoj i rast fetusa i rast materice i placente. Trudnice imaju potrebu za proteinima veću za 25-30%..

B-vitamini, folna kiselina, vitamin B-12 kojih ima u izobilju u Spirulini su potrebni za sprečavanje urođenih mana, oni su potrebni posebno u prvih 6 meseci kada dolazi do intenzivne podele ćelija za bolje formiranje krvnih zrnaca. Kalcijum, magnezijum i vitamin K2 su potrebni za stvaranje zdravi kostiju i prevencije hipertenzije u trudnoći.

Antioksidansi sadržani u Spirulini kao betakaroten, vitamin E su neophodni da se spreči prevremeni porođaj i rađanje beba sa malom težinom. Zeaksetin je antioksidant dobar za zdravlje mozga i očiju.
Vitamin K1 je potrebno normalno zgrušavanje krvi, i spreči prekomerno krvarenje tokom porođaja. Spirulina je najbogatiji izvor Gamalinoleinske kiselina (GLA) , esencijalne masne kiseline koja je od velikog značaja za zdravlje žena.

 

spirulina.rs

Drugima se dopalo i to:

Komentari
Loading...