Tri začina koji tope kilograme

Ukoliko pripadate grupi žena koja ima poteškoća s težinom, ali i s odlučnošću da se pridržava pravilne ishrane i redovnog vežbanja, imamo rešenje za vas. Manji, nepretenciozni koraci i navike učinit će od vas pobednika na duže staze.Predstavljamo vam začine koji tope kilograme.

kiil

1. Zasladite kafu – medom

Tako ćete omiljeni napitak zasladiti prirodnim zaslađivačem, umesto nezdravim rafiniranim šećerom ili ostalim umetnim zaslađivačima (saharin i sl). Neka vas ne zastraši relativno visoka kalorijska vrednost meda jer, osim što je lako probavljiv i daje energiju, med je vrlo cenjen antioksidans te podstiče metaboličke promene koje smanjuju želju za slatkim. Med može pomoći u podizanju nivoa gvožđa i sniženju nivoa masnoća u krvi, kao i čišćenju celog organizma.

U današnje vreme možete kupiti med posebno namenjen zaslađivanju kafe, no najneutralniji med koji vam neće poremetiti njenu aromu jest livadni (cvetni) med, koji poseduje većina kafića.

2. Začinite supe, salate, umake i meso crnim biberom

Crni biber ima brojne pozitivne učinke na zdravlje organizma, a između ostalog, snažan je antioksidans te bogat prirodnim fenolima koji čiste od slobodnih radikala te podstiču metabolizam masti što doprinosi mršavljenju.

3. Nabavite prirodnu so, posebno ako volite jako slanu hranu

Tipična stolna i kuhinjska so je hemijski prerađena, a nakon procesa čišćenja, u njoj ostaje natrijev hlorid – neprirodan hemijski sastojak stran našem organizmu. Za svaki gram natrijevog hlorida koji telo ne može apsorbovati, ono koristi 23 puta više vode iz ćelije da bi ga neutralizovalo, a preobilno i često konzumiranje takve soli uzrokuje višak tečnosti i gasova u ljudskom tkivu, što, između ostalog, dovodi do stvaranja celulita.

Dobar primer prirodne soli je Himalajska so koja je poreklom iz pramora, nezagađenog ekosistema staroga više od 250 miliona godina. Sadrži sva 84 elementa koja nalazimo u prirodi, bitna za ljudsko zdravlje.

Kada uočite prve rezultate na vašoj kilaži, uvedite još par zdravih navika, pa onda još nekoliko… tako ćete polako, ali sigurno menjati na bolje svoj životni stil i dugoročno rešiti probleme s težinom.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...