Generic filters
Exact matches only

Tri jednostavna načina da održite energiju ceo dan

Ako usred dana osetite da ste ispraznili baterije i ne znate šta vam je činiti, niste jedini! Postoji vrlo jednostavno rešenje vašeg problema.

akt

Postoji više rešenja za vaš manjak energije, a svoj su odgovor ponudila tri stručnjaka. Svaki od njihovih saveta dobro će vam doći, a najbolje je možda jednostavno ih kombinovati:

Fizička aktivnost

Doktor Patrick O’Connor stručnjak je za fizičku aktivnost  savetuje da se u svakodnevnu rutinu ubace redovne kratke fizičke aktivnosti. Iako se čini nelogičnim vežbati kada vam se čini da nemate energije, činjenice govore sasvim suprotno.

Naime, kratke vežbe umerenog intenziteta ( 20 minuta vožnje biciklom ili hodanja) mogu značajno povećati nivo energije kod 90 posto ljudi.

Štaviše, posledice mogu trajati najmanje sat vremena, ali ako se pretera s intenzitetom, učinak može biti potpuno suprotan i dodatno vas iscrpiti.

Imajte drugi ručak

Nutricionistkinja Nancy Clark tvrdi da većina ljudi ogladni svaka tri do četiri sata. Dakle, ako doručkujete u 8, ručate u podne, vaše će telo trebati ponovno jesti oko tri ili četiri sata kako bi energiju održali do večeri.

Važno je da se ne oslonite na grickalice kako bi utaili glad već pravi, kvalitetni obrok. Najbitnije u celoj ovoj priči je upravo kvalitet namirnica koje konzumirate jer će telu pomoći jedino uravnotežena ishrana bogata belančevinama, kompleksnim ugljenimhidratima i mastima.

Dovoljno je konzumirati oko 300 kalorija tako da se ne prejedete jer to neće dobro delovati na vaš nivo energije.

Komentari
Loading...