Tamni podočnjaci mogu biti nasledni, ali oni mogu biti i..

Stanje organizma odražava se na licu, a crveni obrazi, veliki podočnjaci i ispucale usne mogu biti znak da nešto nije u redu sa nekim od organa.

beautiful 1274056 960 720

Nutricionistkinja Fiona Tuk otkrila je šta ovi znakovi predstavljaju i kada treba da odete kod lekara, piše Klix.ba

Tamni podočnjaci mogu biti nasledni, ali oni mogu biti i znak da ne unosite dovoljno tečnosti, imate lošu ishranu, stresan način života i slabo spavate.

“Oni mogu biti znak da su se u vašem telu nakupili toksini i da organizam mora da se očisti. Obavezno unosite više vode“, napisala je Tuk u svojoj knjizi “Forenzički nutricionista”.

Podočnjaci plavo-crne boje su indikator autoimune bolesti. Za razliku od njih žuto-smeđi podočnjaci ukazuju na to da vam jetra ili žuč ne funkcionišu kako treba.

“Sve to može biti povezano sa unosom šećera i masnoća ili može biti posledica dugoročnog korišćenja lekova. Osobe koje jedu brzu hranu imaju žuto-smeđe krugove oko očiju. Tamnosmeđi podočnjaci ukazuju na to da imate neki poremećaj u metabolizmu, a otečeni podočnjaci su znak da imate problem s visokim pritiskom”, kazala je.

Preporučuje se da konzumirate više šargarepe, cvekle, soka od celera, voće i povrće bogato kalijumom, laneno ulje i lisnato zeleno povrće. 

SAVET
Suve ispucane usne, osim tokom hladnih zimskih dana, mogu značiti da vam fali vitamina B, gvožđa ili cinka. Pijte više vode, jedite fermentiranu hranu, mleveno meso, celovite žitarice i masnu ribu. 

Zajapureni obrazi ili ispucali kapilari mogu biti znak da imate problem sa astmom, sinusima ili plitkim disanjem. Takođe, mogu biti znak ekstremnog hormonalnog poremećaja. Konzumirajte više vitamina C i A i konzumirajte čia semenke, kokosovo i riblje ulje, ananas, jabuke, šargarepu i kafu.

Akne na bradi ukazuju na hormonalni poremećaj ili na to da imate policistične jajnike. Jedite više masne ribe, semenki tikve, filtriranu vodu, čia semenke, povrće bogato magnezijumom, hranu bogatu vlaknima i povrće poput brokulija.

Izbrazdano čelo posledica je načina ishrane, jer je ono povezano sa probavnim sistemom. Takođe, može biti pokazatelj netolerancije na određenu hranu. Konzumirajte flitriranu vodu, hranu bogatu vlaknima i celovite žitarice.

 

Pročitaj više:

 

Izvor: B92 Foto: Pixabay

Komentari
Loading...