Generic filters
Exact matches only

Tamjan leči rak jajnika!

Možda niste znali da tamjan ima mnoštvo lekovitih svojstava, a kako pokazuju rezultati novih istraživanja, mogao bi pomoći i u lečenju raka jajnika.

tamjan-600x339

Pre dve godine objavljeno je i istraživanje koje je pokazalo da tamjan može pomoći i u lečenju artritisa.

Osim toga, neka ranija istraživanja pokazala su da je tamjan koristan u lečenju nekih oblika raka, uključujući rak dojke, debelog creva i prostate, i to zahvaljujući materije koju sadrži – 3-acetil-11 -keto-betabosvelijskoj kiselini (akba).

Nakon jednogodišnjeg laboratorijskog analiziranja te materije, naučnici sa Univerziteta „Lester“ u Velikoj Britaniji su je testirali na nizu ćelija raka jajnika u kasnom stadijumu, od kojih su neke bile otporne na hemoterapiju.

Akba je efikasno uništila ćelije raka jajnika, a naučnike je posebno začudilo to što su otkrili da su ćelije raka koje su pre bile otporne na hemoterapiju nakon primene tamjana postale osetljivije na tu vrstu terapije.

Oni stoga smatraju da bi tamjan mogao, biti vrlo koristan za sprečavanje otpornosti na lekove, ali i da bi mogao da doprinese da se poboljša procenat preživljavanja pacijentkinja s rakom jajnika u kasnom stadijumu.

Dobro je i to što tamjan ne proizvodi nikakve nuspojave, a autori ovog istraživanja smatraju da ono ima dovoljno potencijala da se dovede na nivo kliničkog istraživanja te da se u budućnosti razvije u dodatnu terapiju za lečenje raka jajnika.

 

webtribune

Komentari
Loading...